19
octubre
2020


Comparteix a les xarxes

La indústria tecnològica catalana ha superat els 124.100 treballadors al sector

● El sector factura 18.325 milions d’euros, un 7,3% del PIB de Catalunya

Malgrat les actuals circumstàncies desfavorables, el sector de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) continua creixent a Catalunya, i en aquest 2020 la indústria tecnològica catalana ha assolit el seu màxim històric de treballadors al sector, superant els 124.100, per sobre de la xifra rècord de 115.600 del 2017. De gener a juny es van crear al voltant de 10.000 nous llocs de treball.

Així es constata en el  Baròmetre del sector tecnològic 2020, informe publicat pel Cercle Tecnològic de Catalunya, una fundació que agrupa empreses i entitats del sector, que té un volum de facturació total aproximat de 18.325 milions d’euros, un 7,3% del PIB de Catalunya.

D’altra banda, segons les dades que recull l’estudi, l’any 2019 es va registrar 16.339 societats que es dediquen a la tecnologia a Catalunya. D’aquestes, un 40% preveu incrementar la seva facturació aquest any, una xifra molt remarcable comparada amb altres sectors -un 72% de les que no es dediquen al sector i a més no tenen un departament per a noves tecnologies preveuen possibles pèrdues-, mentre que un 72,5% de les empreses del sector TIC van tancar l’any passat amb un increment de vendes respecte a l’exercici del 2018, i una tercera part ho van fer amb pujades de la facturació superiors al 5%.

En qualsevol cas, el sector presenta alguns problemes persistents, com ara la dificultat per trobar treballadors qualificats, fet que comporta no disposar de prou capacitat per nodrir tots els llocs de feina que està demanant el mercat. En aquest sentit, més d’un 68% de les empreses enquestades al Baròmetre del sector tecnològic 2020 asseguren que podrien créixer encara més i augmentar el seu volum de negoci si la disponibilitat de talent no suposés una dificultat.

Cal destacar que en els darrers cinc anys l’ecosistema tecnològic català ha crescut a un ritme del 50% anual, molt més elevat que el de qualsevol altre sector econòmic a Catalunya, fet que posa de manifest el seu gran potencial. En aquest sentit, el Mobile World Congress, principal focus d’atracció tecnològica, ha estat i serà una peça fonamental en el posicionament de marca de Catalunya, i està deixant una gran empremta en forma d’emprenedoria, noves empreses i atracció d’inversions, segons afirmen des del Govern català.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades