21
octubre
2015


Comparteix a les xarxes

  • El volum total d’inversió pot arribar als 1.600 milions d’euros a l’acabar 2015
  • La demanda de locals comercials recupera els nivells de 2007 i la d’oficines es dispara

Aquest any 2015 serà el millor any per al sector immobiliari a Barcelona des del 2007, doncs s’estan assolint xifres d’inversió que no es registraven des de aleshores. En aquest fet coincideixen les dades i les previsions de les diferents consultores immobiliàries. Amb les dades provisionals que analitzen, el volum d’inversió pot arribar als 1.600 milions d’euros.

Aquesta situació té lloc, a més, en un context on, segons el sector, no existeix prou oferta per a la demanda d’inversió immobiliària en oficines i hotels, fet que està portant als inversors cap el segment de la logística, amb un volum d’inversió que batrà aquest 2015 tots els rècords.

En aquest sentit, fonts de la consultora Cushman&Wakefield destaquen que aquesta situació coincideix amb un canvi en el perfil dels inversors. Si en els anys precedents els principals protagonistes en operacions d’inversió eren fons oportunistes que buscaven rendibilitats elevades, en l’actualitat ho són els fons amb expectatives de rendibilitat més reduïdes, amb una permanència de la inversió a un termini més llarg.

La demanda de locals comercials es reactiva als principals eixos comercials de Barcelona
D’altra banda, i segons un informe de la consultora immobiliària Forcadell, la millora de la conjuntura econòmica ha portat a un increment substancial de la demanda de locals comercials a la ciutat, principalment en ubicacions als carrers principals i eixos comercials. S’estima que l’increment de la demanda al sector retail s’ha situat al voltant del 5% en relació a l’any anterior.

El lloguer d’oficines a Barcelona es dispara i se situa a nivells de 2007
El lloguer d’oficines a la ciutat de Barcelona s’ha disparat en el que porten d’any i la previsió és que es situï a finals de 2015 als nivells de l’any 2007, segons s’apunta des de la consultora JLL. La contractació acumulada d’oficines fins al tercer trimestre d’enguany va ser de 315.000 m2, xifra que suposa un 12% més que en tot l’any 2014, quan es varen assolir els 281.000 m2.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades