15
abril
2020


Comparteix a les xarxes

L’actual crisi sanitària està comportant greus conseqüències sobre l’economia, i per descomptat també sobre el sector immobiliari, un sector que precisament es trobava en un gran moment. Els conceptes immobiliaris com l’absorció, la taxa de disponibilitat o l’evolució de les rendes estaven registrant molt bones xifres, tant en el segment d’oficines, com en el de logística. Atès que no ens trobem davant d’una crisi estructural, es preveu que, després d’uns mesos d’atonia, l’activitat inversora torni als volums habituals.

 

Anna Gener, presidenta i consellera delegada de Savills Aguirre Newman Barcelona, opina que l’activitat econòmica patirà una “forta contracció” al segon trimestre, tot i que es recuperarà en el tercer ja que qualifica les conseqüències sobre l’economia com a transitòries. En aquest sentit, explica que el sector immobiliari es recuperarà en forma d’U, ja que “és probable que es difereixin les decisions immobiliàries que no responguin a una necessitat peremptòria”.

 

En comparació amb la crisi del 2008, Gener apunta que es tracta d’una situació radicalment diferent en tractar-se d’una crisi conjuntural amb un sector bancari sanejat i preparat per exercir la seva funció de finançador del nostre teixit empresarial. Pel que fa a factors endògens de el sector immobiliari, la situació també és diferent, ja que està més professionalitzat, només s’han promogut productes immobiliaris que responen els requeriments de la demanda i el nivell d’endeutament general és sa.

 

Tanmateix, segons apunta la presidenta i consellera delegada de Savills Aguirre Newman Barcelona , sí cal tenir en compte que quan es recuperi la normalitat, hi pot haver canvis en el sector immobiliari, tant en els futurs dissenys d’arquitectura influïts pels aprenentatges del teletreball en confinament  i per l’auge del fenomen de la compra en línia, amb les seves corresponents implicacions immobiliàries, com la necessitat de proveir als principals nuclis urbans de més plataformes logístiques al seu servei.

 

En general, Anna Gener preveu una recuperació en forma d’U en els diferents segments del sector, ja que és probable que es difereixin les decisions immobiliàries que no responguin a una necessitat peremptòria. En canvi, es pot estimar una recuperació ràpida en les xifres d’inversió professional, ja que seguirà havent-hi molta liquiditat al món amb desig de ser invertida en l’immobiliari, i més en una situació de gran volatilitat dels mercats financers i de tipus d’interès en mínims històrics.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats