21
desembre
2015


Comparteix a les xarxes

  • El tràfic de contenidors acabarà l’any amb un creixement del 10%
  • El nombre de creueristes s’elevarà aquest 2015 fins als 2,5 milions

El Port de Barcelona té contemplades per a l’any que ve inversions per valor de 130 milions d’euros, una xifra que inclou els accessos al recinte portuari i les expropiacions corresponents, la nova terminal d’ICL Iberpotash i la urbanització de la terminal de Carnival,entre d’altres.

Fons del Port de Barcelona, d’altra banda, afirmen que la previsió per a aquest 2015 és la de mantenir un nivell de tràfic de mercaderies molt semblant al de l’any passat, en què la infraestructura barcelonina va moure 46,3 milions de tones. En aquest sentit, destaquen que els contenidors acabaran l’any amb un creixement del 10%, i el tràfic de short sea shipping –les anomenades autopistes del mar– augmentarà un 20%. El tràfic de vehicles, per la seva banda, que està augmentant a un ritme del 18%,  preveu tancar l’any amb 900.000 unitats, amb un pes del 60% de les exportacions.

Finalment, el nombre de creueristes que passaran aquest any per l’enclavament barceloní s’elevarà a 2,5 milions, enfront dels 2,4 milions del 2014, xifres que mantenen el Port de Barcelona com a quart port mundial de creuers i primer de la Mediterrània

Actualment el port està connectat amb més de 300 ports repartits per tot el món gràcies a les 100 línies regulars de transport. Els accessos viaris i ferroviaris, que connecten el port amb les arteries principals de la xarxa d’autovies i ferrocarrils converteixen la infraestructura portuària barcelonina, reconeguda mundialment per la seva qualitat, en la porta principal d’entrada a la Península Ibèrica i al Sud d’Europa.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades