25
gener
2018


Comparteix a les xarxes

  • El tràfic total del port en els primers onze mesos va arribar als 56,2 milions de tones
  • El de passatgers, fins al novembre, va arribar als 3,9 milions, amb un increment del 3,7%

El port de Barcelona segueix creixent sense parar. Amb els resultats de novembre a la mà, la infraestructura s’encamina novament cap a un exercici històric, doncs al mes de novembre es va batre el rècord de creixement mensual, amb un increment del 48,5%, segons va informar l’Autoritat Portuària de Barcelona. Destaca l’augment del tràfic de contenidors, amb un 57,5%, confirmant el creixement de dos dígits cada mes d’aquest tipus de càrrega.

Amb aquestes dades, el tràfic total del port en els primers onze mesos de l’any va arribar als 56,2 milions de tones, amb un augment respecte a l’any 2016 del 26%. De contenidors, un tràfic considerat estratègic per al port de Barcelona, entre gener i novembre en van passar per les instal·lacions del port de Barcelona 2,7 milions de TEU, xifra que suposa un increment del 33,7% respecte al mateix període de l’any anterior.

El tràfic de passatgers fins al novembre, d’altra banda, va arribar als 3,9 milions, amb un increment del 3,7%. Els ferris van transportar 1,3 milions de persones, mentre que els creueristes van arribar als 2,59 milions. Cara a aquest any 2018, el port té una previsió de 867 escales de creuers. A dia d’avui, l’operativa de la infraestructura es manté de forma continuada i ja no hi ha una punta d’escales entre la primavera i la tardor. En aquest sentit, dues companyies es reparteixen el gruix de les operacions: Costa Cruceros i MSC Cruceros. La primera ha programat 150 visites, mentre MSC Cruceros portarà a terme 131 entrades el 2018.

El port de Barcelona és el primer d’Europa i el cinquè del món en nombre de creueristes. L’impacte econòmic que generen els creuers a la ciutat és molt important, i segons un estudi de la Universitat de Barcelona, els passatgers de creuers van deixen a la ciutat prop de 900 milions d’euros i l’activitat dóna feina a més de 7.500 persones.

[23/01/2018]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades