19
octubre
2020


Comparteix a les xarxes

● Un 18% de les filials d’empreses estrangeres a Catalunya s’ha creat en els últims 5 anys

● 1.369 empreses (16% del total) pertanyen a sectors tecnològics, amb un augment del 21%

ACCIÓ, l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa adscrita al Departament d’Empresa i Coneixement del Govern català, ha donat a conèixer el nombre d’empreses estrangeres que tenien filials a Catalunya l’any passat. Segons les dades facilitades, s’han identificat 8.900 empreses, xifra que representa un 3% més en relació a l’any 2018.

Fonts d’ACCIÓ destaquen que l’ecosistema de filials d’empreses estrangeres a Catalunya és molt dinàmic, però també molt consolidat. En aquest sentit, assenyalen que un 18% de les filials d’empreses estrangeres a Catalunya s’ha creat en els últims 5 anys, mentre un 63% té més de 10 anys i que, si l’any 2013 es van identificar per primera vegada 5.600 filials, les que hi ha identificades ara mateix suposen un 60% més.

D’altra banda, els països amb més presència d’empreses estrangeres són França (13% del total), Alemanya (13%), Estats Units (12%), Itàlia (9%), Regne Unit (9%), Països Baixos (7%), Suïssa (5%), Luxemburg (4%), Dinamarca (3%) i el Japó (3%). Cal destacar el cas de la Xina, que si l’any 2013 ocupava la posició número 33 del rànquing, actualment és el 14è país amb més empreses amb filials a Catalunya.

Cal ressaltar que, de totes aquestes empreses estrangeres ubicades a Catalunya, 1.369 empreses (16% del total) pertanyen a sectors tecnològics, una xifra que ha augmentat un 21% en comparació amb el 2018. Dins de l’àmbit tecnològic, destaquen les que es dediquen a l’àmbit de les noves tecnologies, Indústria 4.0, biotecnologia, ciutats intel·ligents, salut i equipaments mèdics, electrònica, continguts digitals i audiovisuals, telefonia mòbil, videojocs i R+D.

Des del Departament d’Empresa i Coneixement destaquen que la major presència d’empreses estrangeres es tradueix en la creació de llocs de treball qualificats, més talent, més connexió internacional i més robustesa de l’economia catalana, i que l’elevat –i creixent- percentatge de filials d’empreses tecnològiques és clau des d’un punt de vista de transformació del model de la indústria catalana cap a la digitalització i la Indústria 4.0, que aporta major valor afegit i capacitat per atreure talent, tant local com internacional.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats