19
octubre
2020


Comparteix a les xarxes

● Un 18% de les filials d’empreses estrangeres a Catalunya s’ha creat en els últims 5 anys

● 1.369 empreses (16% del total) pertanyen a sectors tecnològics, amb un augment del 21%

ACCIÓ, l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa adscrita al Departament d’Empresa i Coneixement del Govern català, ha donat a conèixer el nombre d’empreses estrangeres que tenien filials a Catalunya l’any passat. Segons les dades facilitades, s’han identificat 8.900 empreses, xifra que representa un 3% més en relació a l’any 2018.

Fonts d’ACCIÓ destaquen que l’ecosistema de filials d’empreses estrangeres a Catalunya és molt dinàmic, però també molt consolidat. En aquest sentit, assenyalen que un 18% de les filials d’empreses estrangeres a Catalunya s’ha creat en els últims 5 anys, mentre un 63% té més de 10 anys i que, si l’any 2013 es van identificar per primera vegada 5.600 filials, les que hi ha identificades ara mateix suposen un 60% més.

D’altra banda, els països amb més presència d’empreses estrangeres són França (13% del total), Alemanya (13%), Estats Units (12%), Itàlia (9%), Regne Unit (9%), Països Baixos (7%), Suïssa (5%), Luxemburg (4%), Dinamarca (3%) i el Japó (3%). Cal destacar el cas de la Xina, que si l’any 2013 ocupava la posició número 33 del rànquing, actualment és el 14è país amb més empreses amb filials a Catalunya.

Cal ressaltar que, de totes aquestes empreses estrangeres ubicades a Catalunya, 1.369 empreses (16% del total) pertanyen a sectors tecnològics, una xifra que ha augmentat un 21% en comparació amb el 2018. Dins de l’àmbit tecnològic, destaquen les que es dediquen a l’àmbit de les noves tecnologies, Indústria 4.0, biotecnologia, ciutats intel·ligents, salut i equipaments mèdics, electrònica, continguts digitals i audiovisuals, telefonia mòbil, videojocs i R+D.

Des del Departament d’Empresa i Coneixement destaquen que la major presència d’empreses estrangeres es tradueix en la creació de llocs de treball qualificats, més talent, més connexió internacional i més robustesa de l’economia catalana, i que l’elevat –i creixent- percentatge de filials d’empreses tecnològiques és clau des d’un punt de vista de transformació del model de la indústria catalana cap a la digitalització i la Indústria 4.0, que aporta major valor afegit i capacitat per atreure talent, tant local com internacional.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades