24
febrer
2016


Comparteix a les xarxes

  • • L’edició d’enguany porta el lema de ‘Mobile is everything’, i ha posat una especial atenció en l’Internet de les Coses (IoT)
  • • El MWC se celebra just després de la inauguració de la L9 del metro, que el connecta amb l’aeroport de Barcelona

L’onzena edició del Mobile World Congress (MWC), que es va inaugurar el passat dilluns dia 22, tancarà avui les seves portes assolint noves xifres de rècord, amb 2.100 expositors, uns 100.000 visitants160 delegacions de governs i 4.000 professionals de mitjans de comunicació d’arreu del món.

L’esdeveniment, que tindrà un impacte econòmic estimat a la ciutat de Barcelona de 460 milions d’euros, ha generat uns 13.000 llocs de treball directes amb motiu de la celebració del certamen. El MWC ocupa els 119.000 m2 de superfície de Fira de Barcelona a l’Hospitalet, amb 1.200 punts de connexió wifi per donar cobertura a l’ús de 40.000 telèfons mòbils a l’hora. Cal destacar, d’altra banda, que enguany es celebra la tercera edició del 4YFN, que reuneix a més de 12.000 assistents i ocupa una superfície de 18.000 m2 al recinte de la Fira a Montjuïc.

Barcelona ha tornat a ser altre cop el focus mundial de la tecnologia mòbil. En aquesta edició, que porta el lema de ‘Mobile is everything’, s’ha posat una especial atenció de nou en l’Internet de les Coses (IoT), en el grafè -un material 200 vegades més resistent que l’acer-, també en els wereables, i en les últimes novetats i avenços en tecnologia 5G. L’edició d’enguany ha representat el retorn de Google i ha comptat amb la presència per tercer any consecutiu del fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, i també de Mark Fields, conseller delegat de Ford, per parlar de l’impacte del mòbil en la tecnologia de l’automòbil. Un altre dels ponents destacats ha estat el conseller delegat de General Electric Digital, William Ruh.

L’empremta catalana al Mobile World Congress
L’any passat Catalunya va ser el 9è país per presència de tot el Congrés. El Mobile World Congress d’enguany compta amb la participació de 88 empreses catalanes. A més d’aquestes 88 empreses, també hi ha 18 start-ups que participen en l’espai de la Fira a Montjuïc, al 4 Years from Now (4YFN).
Barcelona ha esdevingut l’ecosistema tecnològic del sud d’Europai un referent a nivell global en el sector de les tecnologies digitals i la innovació. Les empreses del sector digital a la capital catalana facturaren 6.000 milions d’euros, i actualment treballen al sector gairebé 10.000 persones. Tot plegat respon a l’aposta per la inversió i el creixement del sector que s’ha fet des de Barcelona. I el Mobile World Congress n’és un clar impulsor.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats