26
març
2015


Comparteix a les xarxes

El Mobile World Congress (MWC) d’aquest any ha batut totes les previsions fetes inicialment per l’entitat organitzadora, GSMA, tant pel que fa referència a la xifra de persones que ha aplegat, com per l’impacte econòmic generat a Barcelona i la seva àrea d’influència.

D’una banda, l’organització del certamen ha comunicat que el nombre final de visitants ha estat superior a les 93.000 persones. Aquesta xifra suposa un 9% més que en l’edició del 2014 i un increment de 3.000 persones respecte a la previsió inicial de la mateixa GSMA per a aquest congrés. Entre els assistents, més de 3.800 eren periodistes de mitjans internacionals i analistes de la indústria.

D’altra banda, l’increment dels visitants també ha significat un augment del retorn econòmic a la ciutat, que ha passat dels 436 milions d’euros calculats inicialment, als més de 450 milions d’impacte econòmic total.

Alguns dels aspectes més destacats del congrés han estat la presentació del nou Samsung Galaxy S6, l’explosió d’Internet de les coses, la presència per segon any consecutiu del fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, i la del màxim responsable d’Android, Sundar Pichai.

La pròxima edició del MWC, que converteix Barcelona en l’epicentre de la innovació en tecnologia mòbil al món, se celebrarà a la capital catalana entre el dies 22 i 25 de febrer de 2016. Cal recordar que, segons l’ICCA, Barcelona ocupa la 1a posició mundial en nombre delegats i la 4a en nombre de congressos.

Les cent empreses TIC que s’han instal·lat a Barcelona des de que és Mobile World Capital ocupen 6.000 persones 
Des de 2011, quan Barcelona es va proclamar Mobile World Capital, prop d’un centenar d’empreses de les tecnologies de la informació i la comunicació de capital estranger s’han instal·lat al conjunt de l’àrea metropolitana. Les empreses que es dediquen a aquest sector han augmentat fins a un 30% i els treballadors de les TIC han crescut un 12,8 %. En conjunt, les noves companyies del sector que s’han establert a la ciutat han creat uns 6.000 llocs de treball.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades