18
abril
2017


Comparteix a les xarxes

  • L’acord contempla en una segona fase una planta de producció i distribució de vehicles
  • Catalunya se situa com capdavantera en indústria 4.0 i conducció autònoma i elèctrica

El grup tecnològic amb seu a Hong Kong Thunder Power, especialitzat en el sector dels vehicles elèctrics, ha anunciat recentment l’obertura d’un centre d’R+D a Catalunya, que estarà operatiu al 2018. La companyia xinesa també ha fet públic que contempla Catalunya com la millor ubicació per construir-hi, en una segona fase, una planta de producció per fer l’assemblatge i distribució del futur vehicle de la marca a Europa.

L’aterratge de Thunder Power a Catalunya contempla doncs, d’un banda, l’obertura d’un centre d’R+D per al desenvolupament de tota la marca a nivell internacional al 2018, que suposarà una inversió inicial de 80 milions d’euros i la creació de 200 llocs de treball qualificats. Aquests estaran centrats en l’enginyeria de producte relacionada amb nous models futurs en àmbits com els xassís, la dinàmica o els sistemes de transmissió, així com en tecnologies avançades (materials lleugers, conducció autònoma i connectada).

D’altra banda, el projecte també contempla l’instal·lació a Catalunya d’una planta de producció -complementària a la planta ubicada a la Xina- per produir el vehicle per a tot Europa. Thunder Power preveu en una etapa inicial una inversió de 200 milions d’euros i la creació de 1.000 llocs de treball per la producció de les primeres sèries del vehicle.

L’anunci s’ha fet en el marc de l’acte de presentació d’un prototip avançat del vehicle a Hong Kong, on representants del Govern català i de Thunder Power han signat un acord de col·laboració per tal de facilitar l’aterratge de la multinacional a Catalunya. Fonts del Govern català han destacat que aquest projecte situa Catalunya com un país capdavanter en matèria industrial, no només en indústria de l’automoció, sinó també en indústria 4.0 i de la conducció autònoma i elèctrica.

[20/04/2017]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades