29
juny
2015


Comparteix a les xarxes

  • El Port de Barcelona assolirà els 70M de tones de càrrega i els 3M de contenidors al 2020.
  • L’Allure of the Seas, el creuer més gran del món, escull Barcelona com a seu d’operacions.

El Port de Barcelona va donar recentment llum verda a la concessió a Tramer, filial del grup israelià ICL, per construir i gestionar la nova terminal privada de sals sòdiques i potàssiques.  La construcció de la nova terminal suposarà una inversió directa d’ICL de 57 milions d’euros, més 12 milions que aniran a càrrec del Port de Barcelona per reforçar el moll i ampliar el calat de la instal·lació.

Aquest nou espai tindrà capacitat per a 4 milions de tones de producte, ocuparà una superfície de 7 hectàrees i disposarà de 14 metres de calat. Tot això permetrà la càrrega d’embarcacions de fins a 60.000 tones. A més, hi haurà una terminal ferroviària, amb ample de via internacional.

En aquest sentit, cal remarcar que el pla estratègic de creixement del Port de Barcelona té com a objectiu de convertir-lo en el port europeu de referència al Mediterrani, ampliant en cinc anys la seva àrea d’influència fins a 1.200 quilòmetres a la rodona, i assolir l’any 2020 els 70 milions de tones de càrrega i els 3 milions de contenidors.

L’Allure of the Seas, el creuer més gran del món, escull Barcelona com a seu d’operacions
L’Allure of the Seas, de Royal Caribbean, el creuer més gran del món, ha convertit Barcelona en el seu port base  a la Mediterrània, des d’on farà 25 sortides aquesta temporada.  El Port de Barcelona rebrà l’any 2015 un total de 158.000 passatgers de l’Allure of the Seas, que suposaran un impacte econòmic a la ciutat d’uns 17,5 milions d’euros.

Recentment, el Port de Barcelona ha estat premiat com a Millor port d’operacions d’embarcament i desembarcament, i com a Millor experiència de destí per als passatgers en el decurs de la fira Cruise Shipping de Miami. El Port de Barcelona, primer port de creuers d’Europa i quart del món, espera superar la xifra de 2,5 milions de creueristes aquest 2015.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades