21
setembre
2015


Comparteix a les xarxes

  • La filial del grup danès, APM Terminals, és el tercer operador mundial de contenidors.
  • TCB explota en l’actualitat dues terminals de càrrega al Port de Barcelona.

L’operador portuari APM Terminals, filial del gegant danès de transport de mercaderies AP Moller-Maersk, ha arribat a un acord per a la compra del 60,5% del Grup Marítim TCB, amb seu a Barcelona, principal operador de terminals de contenidors de capital espanyol i propietari d’onze terminals de càrrega, dues d’elles al Port de Barcelona. El preu i els termes de l’operació no s’han fet públics.

Amb un volum anual de 3,5 milions de TEU (contenidors de vint peus), TCB ocupa la 23a posició en el rànking mundial del sector i gestiona terminals a Barcelona, València, Castelló, Gijón, Santa Cruz de Tenerife i Las Palmas de Gran Canaria, a l’Estat espanyol, així com altres terminals a Turquia, Mèxic, Colòmbia i Brasil.

D’altra banda, APM Terminals, amb seu a La Haia, als Països Baixos, és el tercer operador mundial de contenidors, amb 38,3 milions de TEU l’any. Aquesta filial de Maersk ja comptava amb una terminal a Algeciras, Cadis. Amb l’operació tancada recentment, reforçarà notablement la seva presència a l’Estat espanyol, a més de créixer a Amèrica Llatina –un dels objectius fonaments de l’operació- i a Turquia. Amb l’adquisició de TCB, el grup danès passa a disposar de 74 instal·lacions a quaranta països d’arreu del món.

Aquesta operació contribuirà sense dubte a assolir l’objectiu del Port de Barcelonaa mig termini, que no és altre que el d’esdevenir el port europeu de referència al Mediterrani, i assolir l’any 2020 els 70 milions de tones de càrregai els 3 milions de contenidors.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats