23
juliol
2015


Comparteix a les xarxes

  • És un dels principals bancs xinesos i el segon banc del món en capitalització de mercat.
  • L’any 2014, el comerç entre la Xina i l’Estat espanyol va assolir els 27.200 milions de  dòlars.

El China Construction Bank (CCB), un dels principals bancs xinesos i el segon banc del món en capitalització de mercat (207.900 milions de dòlars), ha inaugurat la seva primera sucursal a la ciutat de Barcelona, que és també la primera d’aquesta entitat financera a l’Estat espanyol.

L’entitat prestarà els seus serveis de dipòsits, finançament internacional i préstecs sindicats a empreses asiàtiques que operen a l’Estat espanyol i a companyies espanyoles que tenen una estreta relació comercial amb la Xina. En aquest sentit, cal destacar que l’Estat espanyol és el sisè soci comercial de la Xina, i que el gegant asiàtic és el soci comercial més important d’Espanya fora de la Unió Europea. L’any 2014, el comerç entre la Xina i Espanya va augmentar un 11,9% fins a assolir un total de 27.200 milions de dòlars.

El China Construction Bank compta actualment amb més de 14.800 delegacions a tot el món, a ciutats com ara Hong Kong, Singapur, Tòquio, Seül, Nova York, Londres o Luxemburg. Es tracta del segon gran banc xinès que desembarca a l’Estat espanyol, després de que l’any 2011 ho fes l’Industrial and Commercial Bank of China (ICBC).

La sucursal de Barcelona, ubicada a la sisena planta de l’avinguda Diagonal 640, a l’edifici d’oficines Alta Diagonal, arrenca amb 20 treballadors, la meitat dels quals són autòctons. Per a la seva implantació i detecció d’inversors i clients ha comptat amb el suport de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Barcelona.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Noticies

El port de Barcelona accelera per ser un centre de distribució de vehicles des de la Xina i l’Índia