27
juny
2016


Comparteix a les xarxes

  • • Va captar 277,2 milions d’euros d’entitats de capital risc internacional l’any passat
  • • Catalunya també destaca en les inversions en fases inicials d’incubadores i acceleradores

Segons es desprèn de l’informe presentat recentment per l’Associació Espanyola de Capital, Creixement i Inversió (ASCRI), el sector emprenedor tecnològic de l’Estat espanyol té una important dependència del capital estranger, que va aportar 290 milions d’euros i que va representar el 44% de tot el capital invertit al sector l’any 2015. D’aquesta xifra, el 71% va anar a parar a projectes amb seu a Catalunya, que va captar 277,2 milions d’euros d’entitats de capital risc internacional, una xifra que va doblar la de l’any passat.

D’una banda, les start-ups de l’Estat espanyol van rebre un total de 659,4 milions d’euros procedents tant de fons públics com d’acceleradores, incubadores, entitats de capital risc i corporacions. D’aquesta xifra d’inversió, 371 milions van anar a parar a Catalunya, xifra que representa el 56% del total en volum d’inversió i un 33% de les operacions.

D’altra banda, en relació als fons captats entre entitats de capital risc nacionals, Catalunya també apareix en primera posició del rànquing de l’Estat, tot i que en menys diferència. L’any 2015, 106 operacions portades a terme per part d’aquests inversors sobre un total de 286 van concentrar-se a Catalunya, un 37% del total. En volum d’inversió, Catalunya va captar 48,8 milions d’euros de fons de capital risc espanyols, el 41% del volum global.

Catalunya també destaca especialment en els agents que canalitzen les inversions de capital risc en les fases inicialsque duen a terme incubadores acceleradores. L’informe de l’ASCRI cita en concret les dues xarxes d’inversions de les escoles de negoci ESADE i IESE, la plataforma de crowdfunding Crowdcube, la xarxa Capital Cell, el fons d’equity crowdfunding impulsat per AccióBstart Up (Banc Sabadell), l’acceleradora de Telefónica (Wayra) i el projecte internacional amb seu a Barcelona Kic Innoenergy.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades