14
gener
2020


Comparteix a les xarxes

Catalunya ha captat 37,6 milions d’euros d’inversió estrangera al sector dels videojocs els últims cinc anys, unes xifres molt superiors a les del quinquenni anterior, en el que la inversió rondava els 4,5 milions d’euros, segons dades de l’fDi Markets del Financial Times, una estadística que no comptabilitza les inversions de fusions o adquisicions d’empreses.

Aquesta clara evolució demostra el bon estat de salut actual de la inversió estrangera al territori català especialment en aquest sector, consolidant-lo com un dels entorns més dinàmics d’Europa per a startups, multinacionals i estudis de videojocs.

A més a més, la conseqüència immediata d’aquesta inversió és la creació d’ocupació, ja que en els darrers 5 anys s’han creat més de 500 llocs de treball. Aquestes dades s’han fet oficials coincidint amb la celebració del saló NiceOne Barcelona dedicat a l’entreteniment digital, organitzat per Fira de Barcelona des de finals de novembre a principis de desembre de 2019.

Es tracta d’un esdeveniment de periodicitat anual sobre videojocs i experiències digitals que enguany ha posat l’accent en les experiències immersives i en la combinació dels eSports i la realitat virtual, amb unes estadístiques més que notables: 124.000 visitants, 198 expositors, 62.000m2 d’exposició, 202 mitjans acreditats, més de 500.000 espectadors en streaming, 152 projectes indies, 566 reunions de negoci i 95 publishers i inversors.

Segons declaracions de la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, en inaugurar el saló NiceOne Barcelona, “Catalunya és dels millors entorns europeus per atreure projectes d’inversió estrangera del sector dels videojocs”, i ha explicat que “el principal motiu pel qual les empreses estrangeres de videojocs decideixen establir-se a Catalunya és el talent local i la capacitat d’atreure’n d’arreu del món”.

A més, ha assegurat que “si a aquest fet se li suma un ecosistema molt rellevant d’estudis independents creats per emprenedors, la presència de graus i màsters relacionats amb la indústria del videojoc, centres tecnològics que innoven en aquest camp i esdeveniments com el NiceOne, el resultat és que estem altament posicionats per atreure inversions estrangeres en aquest camp”.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades