24
febrer
2016


Comparteix a les xarxes

  • Les exportacions catalanes representen ja el 25,5% del global d’exportacions espanyoles
  • Al 2015 es va batre el rècord d’empreses que exporten de forma regular, amb 16.264

Segons dades fetes públiques la setmana passada pel Ministeri d’Economia i Competitivitat, el volum de vendes catalanes a l’exterior l’any 2015 vaaugmentar un 6,1%, en comparació amb el mateix període del 2014, i va assolir la xifra històrica de 63.800 milions d’euros. L’increment registrat en l’acumulat de l’any és també superior al del conjunt de la UE, que va ser d’un 4,8%, i de la zona euro, que es va situar en un 4,3%.

La xifra d’exportacions catalanes l’any passat representa ja el 25,5% del global d’exportacions espanyoles. Catalunya, doncs, continua sent el motor exportador de l’Estat espanyol, amb unes vendes a l’exterior  impulsades principalment pels productes químics (27% del total), els béns d’equip (18%) i el sector de l’automòbil (16%), aquest darrer amb un increment del 13% respecte de l’any anterior.

D’altra banda, entre gener i novembre de l’any passat Catalunya va registrar un total de 16.264 empreses que exporten de forma regular. Aquesta xifra suposa batre també un rècord històric per tercer any consecutiu, a manca encara de les dades corresponents al mes de desembre, doncs s’han superat les 15.946 empreses exportadores registrades en tot el conjunt de l’any 2014. Són dades de la Conselleria d’Empresa i Coneixement.

Es considerada com a ‘exportadora’ l’empresa que ha venut a l’exterior de forma regular en els darrers quatre anys. La xifra d’empreses exportadores assolida posa de manifest la consolidació de l’aposta de les empreses catalanes per la seva internacionalització. En l’acumulat gener-novembre del 2015, Catalunya lidera el nombre d’empreses exportadores a l’Estat espanyol, amb un 34,3% del total.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades