31
març
2016


Comparteix a les xarxes

  • Barcelona lidera el rànquing de les ciutats grans del continent per la seva estratègia d’atracció d’inversió estrangera
  • L’informe FDI Intelligence recull informació de 300 ciutats i 150 regions d’Europa 

El darrer informe European Cities and Regions of the Future 2016/17, elaborat per FDI Intelligence del Financial Times, situa Catalunya al capdavant del rànquing de les regions del sud d’Europa més atractives per rebre inversió estrangera directa en els propers anys. En la classificació, Catalunya apareix per davant de la província d’Istanbul, la comunitat de Madrid i la regió de la Llombardia.

L’informe, que destaca l’estratègia de Catalunya a l’hora de captar inversions estrangeres, el clima empresarial del país i la tasca feta en aquest sentit per l’agència Catalonia Trade & Investment, situa igualment a Barcelona com la millor ciutat per captar inversions estrangeres entre les grans urbs europees.

En el rànquing específic Top 10 Major European Cities-FDi Strategy, Barcelona se situa en primer lloc amb la millor estratègia de captació d’inversions estrangeres, per davant de Londres, Estocolm, Dublín, Amsterdam, Viena i Milà. De la capital catalana se’n destaca la seva aposta per les infraestructures, amb especial menció a la línia L9 del metro, i la seva presència digital. Barcelona, així mateix, apareix en 5è lloc en la classificació de les ciutats amb un millor entorn business friendy.

FDI Intelligence, divisió especialitzada en inversió estrangera del Financial Times, recull informació de 300 ciutats i 150 regions en sis àmbits: potencial econòmic, ambient laboral, rendibilitat, infraestructures, entorn de negocis favorable i estratègia de captació d’inversions estrangeres.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades