25
octubre
2016
Comparteix a les xarxes
Catalunya ha captat el 31% de la inversió estrangera a l’Estat entre 2011 i 2016

- • La inversió estrangera rebuda per Catalunya des del 2011 puja a 14.532 milions d’euros
- • Els països que més han invertit són els Estats Units, Alemanya, França i el Regne Unit
Catalonia Trade & Investment –l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ- ha presentat recentment un informe elaborat en base a les dades de fDI Markets, del grup Financial Times, en el que xifra en 14.532 milions d’euros la inversió estrangera atreta per Catalunya entre gener de 2011 i juny de 2016. Aquest volum prové de 601 projectes d’inversió de companyies multinacionals que han creat 38.385 llocs de treball directes.
Segons l’informe Balanç de la inversió estrangera a Catalunya 2011-2016Catalunya ha captat el 31% del volum d’inversió estrangera que ha rebut l’Estat espanyol en aquest període. Igualment, ha estat responsable del 37% del total de projectes d’inversióestrangera i del 34% dels llocs de treball creats per aquests projectes.
Pel que fa a la classificació sectorial, destaquen les inversions estrangeres en l’àmbit de les TIC i la logística. D’altra banda, els països que més han invertit a Catalunya en aquest període són els Estats Units, Alemanya, França i el Regne Unit. En aquest sentit, Alemanya ha estat el primer país en volum de capital invertit, Estats Units el que han dut a terme més projectes d’inversió i França qui ha creat més llocs de treball.
El Balanç de la inversió estrangera a Catalunya 2011-2016 també analitza les oportunitats d’inversió que ofereix Catalunya. De cara al futur, l’estudi preveu que les noves inversions estrangeres a Catalunya estaran protagonitzades per la indústria (indústria 4.0, pintura i revestiment, smart packaging i roba esportiva), TIC (big data, comerç electrònic, mobilitat intel·ligent i videojocs) i serveis (serveis alimentaris, valor compartit i serveis per a la tercera edat).
El sector logístic català és el segon en concentració d’inversió estrangera
Així mateix, l’informe destaca que Catalunya supera l’Europa occidental en atracció de projectes industrials i de centres logístics. I en aquest sentit, el sector logístic català ha captat uns 3.000 milions d’euros en el període 2011-2016 i és el segon sector en atracció d’inversió estrangera directa (IED), només per sota del sector tecnològic. L’informe assenyala que això es deu a la ubicació estratègica del país i a les seves infraestructures de primer nivell.
Notícies relacionades

La UNESCO selecciona Barcelona com a capital mundial de l’arquitectura per al 2026.

Barcelona confia en les noves vies d’ample estàndard de Can Tunis per captar fluxos asiàtics

El port de Barcelona accelera per ser un centre de distribució de vehicles des de la Xina i l’Índia

Subscriu-te al nostre Newsletter
Subscriu-te
Segueix-nos a les xarxes socials