25
octubre
2016


Comparteix a les xarxes

  • • La inversió estrangera rebuda per Catalunya des del 2011 puja a 14.532 milions d’euros
  • • Els països que més han invertit són els Estats Units, Alemanya, França i el Regne Unit

Catalonia Trade & Investment –l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ- ha presentat recentment un informe elaborat en base a les dades de fDI Markets, del grup Financial Times, en el que xifra en 14.532 milions d’euros la inversió estrangera atreta per Catalunya entre gener de 2011 i juny de 2016. Aquest volum prové de 601 projectes d’inversió de companyies multinacionals que han creat 38.385 llocs de treball directes.

Segons l’informe Balanç de la inversió estrangera a Catalunya 2011-2016Catalunya ha captat el 31% del volum d’inversió estrangera que ha rebut l’Estat espanyol en aquest període. Igualment, ha estat responsable del 37% del total de projectes d’inversióestrangera i del 34% dels llocs de treball creats per aquests projectes.

Pel que fa a la classificació sectorial, destaquen les inversions estrangeres en l’àmbit de les TIC i la logística. D’altra banda, els països que més han invertit a Catalunya en aquest període són els Estats Units, Alemanya, França i el Regne Unit. En aquest sentit, Alemanya ha estat el primer país en volum de capital invertit, Estats Units el que han dut a terme més projectes d’inversió i França qui ha creat més llocs de treball.

El Balanç de la inversió estrangera a Catalunya 2011-2016 també analitza les oportunitats d’inversió que ofereix Catalunya. De cara al futur, l’estudi preveu que les noves inversions estrangeres a Catalunya estaran protagonitzades per la indústria (indústria 4.0, pintura i revestiment, smart packaging i roba esportiva), TIC (big data, comerç electrònic, mobilitat intel·ligent i videojocs) i serveis (serveis alimentaris, valor compartit i serveis per a la tercera edat).

El sector logístic català és el segon en concentració d’inversió estrangera
Així mateix, l’informe destaca que Catalunya supera l’Europa occidental en atracció de projectes industrials i de centres logístics. I en aquest sentit, el sector logístic català ha captat uns 3.000 milions d’euros en el període 2011-2016 i és el segon sector en atracció d’inversió estrangera directa (IED), només per sota del sector tecnològic. L’informe assenyala que això es deu a la ubicació estratègica del país i a les seves infraestructures de primer nivell.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades