25
abril
2016


Comparteix a les xarxes

  • • La xifra d’inversió estrangera a Catalunya va assolir els 5.224 milions, segons FDI Markets
  • • Aquest volum d’inversió només el supera l’àrea de Londres, Escòcia i la zona de Moscou

L’any 2015, la xifra d’inversió estrangera a Catalunya va assolir els 5.224 milions d’eurosla xifra més alta de la sèrie històrica, i va situar Catalunya com la quarta regió de tot Europa que va captar més volum d’inversions estrangeres l’any passat, segons l’FDI Markets del grup Financial Times.

Amb aquest volum d’inversió, Catalunya és només superada per l’àrea de Londres, Escòcia i la zona de Moscou, i escala de la 16a posició que ocupava el 2014 a la 4a, situant-se per sobre de països com Turquia o Irlanda. De fet, Catalunya va ser l’any passat la primera regió de l’Europa continental occidentalen volum d’inversió estrangera atreta, per sobre de regions de Països Baixos i França.

Fonts del Govern català, que ha fet públiques les xifres, han destacat quela captació d’inversió estrangera constata la confiança en el país i les seves perspectives de futur, posa en valor els actius de Catalunya i exerceix un efecte tractor sobre el conjunt d’un país lligat a la tradició emprenedora, el talent i la creativitat, i amb un ecosistema d’innovació i de recerca consolidat.

En aquest sentit, en el període 2014-2015, Catalonia Trade & Investment va materialitzar 112 projectes d’inversió d’empreses multinacionals a Catalunya. D’aquests projectes d’inversió estrangera, el 38,4% van ser de tipus greenfield, és a dir, de multinacionals que no estaven establertes prèviament a Catalunya. Cal destacar les inversions a les TIC (25,8%), seguides de les inversions a l’automoció (15%), els serveis (8%), així com a l’àmbit l’agroalimentari, l’electrònica, la biotecnologia i la química- amb un 5,3% respectivament- i la metal·lúrgia (4,5%) i el tèxtil (4,5%).

Estats Units és el país que encapçala el rànquing en quan a nombre de projectes d’inversió estrangera en el període 2014-2015, amb un 16,9% del total. El segueixen França (11,6%), el Japó (8%), la Xina (7,2%), Alemanya (5,3%) i Suïssa (5,3%).

NOTA SOBRE LA INVERSIÓ ESTRANGERA A CATALUNYA I LA INVERSIÓ CATALANA A L’ESTRANGER 2015

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades