26
setembre
2016


Comparteix a les xarxes

  • • La ruta de San Francisco serà l’única directa entre la ciutat nord-americana i l’Estat
  • • Barcelona-El Prat és el segon gran aeroport que més creix d’Europa, amb gairebé un 13%

En el que representa un pas més per aconseguir que l’aeroport de Barcelona-El Prat sigui un hub intercontinental, dues companyies aèries internacionals han anunciat recentment l’ampliació de la seva oferta de vols de llarg radi des de la infraestructura catalana, la més ben connectada del sur d’Europa en vols de curt abast, però encara amb poques connexions directes intercontinentals.

D’una banda, l’escandinava Norwegian Airlines ha anunciat l’obertura de quatre noves rutes amb els Estats Units a partir del juny de 2017. L’aerolínia noruega no ha anunciat només quatre noves rutes, sinó la instal·lació d’una base de llarg radi, que des de l’aeroport de Barcelona començarà oferint els vols a Los Angeles, San Francisco (Oakland), Nova York (Newark) i Miami (Fort Lauderdale). En aquest sentit, la ruta de San Francisco serà l’única directa entre la ciutat nord-americana i qualsevol altre aeroport de l’Estat.

Aquestes quatre rutes operaran durant tot l’any i tindran entre dues i quatre freqüències setmanals. Norwegian Airlines va començar a volar al Prat el 2008, va instal·lar-hi la base de curt radi el 2014 i també la base d’operacions per al sud d’Europa. Actualment ofereix 22 destinacions de curt abast. Els dels EUA són els primers vols de llarg radi que oferiràdes de Barcelona.

D’altra banda, American Airlines ha posat a la venda des del passat 12 de setembre els bitllets per viatjar des de Barcelona fins a Chicago l’any que ve. Aquesta ruta, de moment, només estarà disponible entre el maig i el setembre. Fins ara aquest destí no estava disponible des de l’aeroport de Barcelona.

Barcelona-El Prat és el segon gran aeroport que més creix d’Europa, amb gairebé un 13%
L’aeroport del Prat va augmentar un 12,7% els seus passatgers els primers sis mesos de l’any i es col·loca com el segon aeroport europeu que més creix entre les infraestructures per on passen més de 25 milions de viatgers a l’any, és a dir, mitjans i grans aeroports, només superat per Dublín, tot i que agafant només el mes de juny, el Prat va ser clarament líder amb un augment de passatgers del 10%. Les dades van ser publicades recentment pel Consell Internacional d’Aeroports (ACI).

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades