19
desembre
2017


Comparteix a les xarxes

  • L’elecció del Barcelona Supercomputing Center suposarà una inversió d’uns 240 milions d’euros de fons europeus fins el 2021
  • S’emmarca dins del Projecte EuroHPC, per competir en capacitat de computació amb els Estats Units, la Xina o el Japó

Barcelona liderarà el projecte dels futurs xips europeus que impulsa la Comissió Europea amb l’objectiu de garantir la sobirania tecnològica i la competitivitat industrial d’Europa. L’elecció del Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) per a aquest projecte suposarà una inversió d’uns 240 milions d’euros de fons europeus fins el 2021.

Al desenvolupament de l‘euroxip hi optaven tres candidatures i finalment s’ha adjudicat a un consorci que té al BSC-CNS com a líder científic i a la multi­nacional francesa Atos/Bull com a líder industrial. El consorci s’emmarca dins del Projecte EuroHPC (High Performance Computing), considerat estratègic per la Comissió Europea per superar la vulnerabilitat actual del continent i per competir en capacitat de computació amb els Estats Units, la Xina o el Japó.

L’EuroHPC neix amb dos objectius. D’una banda, el desenvolupament d’un xip propi europeu que eviti la dependència actual dels xips nord-americans i, de l’altra, el desenvolupament i  instal·lació dels quatre pròxims superordinadors europeus, que disposaran de capacitats de computació superiors a les de qualsevol màquina en funcionament en l’actualitat. En aquest sentit, la probable substitució de l’actual Mare Nostrum 4 pel futur Mare Nostrum 5 (amb una capacitat de computació vint cops superior) suposà una aportació d’uns altres 120 milions d’euros per a Barcelona.

 Fonts del projecte asseguren que tindrà un impacte en l’economia i en la qualitat de vida dels ciutadans de Barcelona i la seva àrea metropolitana, doncs suposa una gran oportunitat per aportar competitivitat a totes les indústries que incorporin la microelectrònica, des de l’automoció fins a la medicina de precisió, i per la probable aparició de noves empreses en aquest sector.

[20/12/2017]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades