22
gener
2017


Comparteix a les xarxes

  • Barcelona ha rebut el reconeixement a la millor ‘IPA-Investment Promotion Agency’
  • La ciutat presenta la millor relació cost-resultat i és la més eficient en promoció i captació

Barcelona ha estat distingida com la ciutat amb la millor promoció econòmica internacional del món en la primera edició dels fDi Strategy Awards, concedits per la revista fDi Magazine del grup Financial Times. La Direcció de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona ha rebut el reconeixement a la millor IPA-Investment Promotion Agency’. De la promoció econòmica de la capital catalana se’n destaca la gestió orientada a resultats, les estratègies de diversificació i les estratègies web.

Segons fDI Magazine, Barcelona compta amb una estratègia ben pensada i ben definida, que combina l’ús intel·ligent de la tecnologia i les estratègies de planificació urbana amb la promoció en general de manera efectiva. A més, per primer cop, la revista analitza els recursos econòmics emprats envers els resultats aconseguits. En aquest sentit, fDi Magazine arriba a la conclusió que Barcelona presenta la millor relació cost-resultat i situa la ciutat com la més eficient del món en promoció i captació.

Barcelona té com a objectiu estratègic l’atracció i captació de projectes d’inversió estrangera, i amb aquesta finalitat promou l’activitat econòmica dins d’un marc d’actuació estable i business friendly. Des de l’Ajuntament de Barcelona es treballa per impulsar el creixement econòmic i empresarial de la capital catalana com a ciutat de negocis, fomentant la captació de talent i l’atracció de noves inversions. Aquestes accions es complementen amb la intensa promoció internacional de la ciutat que desenvolupa Barcelona Activa, que acompanya els inversors per facilitar-los l’aterratge i la instal·lació a la ciutat, donant-los suport, oferint-los els serveis necessaris, unificant la informació i facilitant tots els tràmits.

Aquestes estratègies s’han vist recompensades amb resultats tangibles que s’han constatat durant un període on els fluxos d’inversió estrangera directa a Europa han estat en declivi, un període on tant Barcelona com Catalunya han aconseguit increments positius. Barcelona, doncs, continua despertant atracció i generant confiança entre els inversors internacionals, que veuen en la ciutat un entorn favorable per invertir-hi i propici per fer negocis, amb un model de col·laboració públic-privat on tothom guanya (win-win).
http://w42.bcn.cat/barcelonabusiness/en/

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades