25
novembre
2015


Comparteix a les xarxes

  • La xifra certifica la recuperació del mercat immobiliari a la capital catalana
  • Destaca la contractació d’oficines, amb un augment del 84% en relació al 2014

Segons les dades fetes públiques per la consultora immobiliària CBRE, entre gener i setembre d’enguany, Barcelona i la seva àrea metropolitana varen rebre més de 1.300 milions d’euros d’inversió immobiliària. La xifra, tot i que és lleugerament inferior a la del mateix període de l’any passat, certifica la recuperació del mercat a la capital catalana després dels descensos que varen tenir lloc entre els anys 2009 i 2011.

El segment que continua movent més capital és el de les oficines. En els nou primers mesos de l’any, la contractació d’oficines va superar àmpliament els 300.000 m2, xifra que representa gairebé el doble de la del mateix període de l’any anterior. En aquest sentit, continua la tendència de les empreses a marxar del centre de Barcelona i desplaçar-se cap a edificis més moderns ubicats a Glòries, el districte 22@, la Zona Franca o la plaça Europa.

Altres àrees amb creixements importants són la hotelera i la residencial, mentre que la contractació logística s’ha apropat al mig milió de metres quadrats entre gener i setembre a nivell de tot Catalunya –tot i que concentrada en gran part a Barcelona i l’àrea metropolitana-, fet que ha propiciat la posada en marxa de nous polígons a la Zona Franca (CZF i Cilsa) i Abrera (Cimalsa).

Barcelona supera Madrid en metres quadrats totals d’oficines llogats
Per primera vegada des de que hi ha dades disponibles, Barcelona ha superat Madrid en contractació de superfície d’oficines en els primers nou mesos de l’any. El repunt del sector immobiliari ha sigut tan destacat a la capital catalana que l’han situat a nivells de dinamisme d’abans de la crisi, segons un informe de la consultora immobiliària Cushman&Wakefield. En concret, el creixement ha assolit el 84% de gener a setembre, amb 330.000 m2 contractats. Previsiblement, en aquest 2015 el mercat se situarà a l’altura del millor any de la sèrie, el 2005, quan es van superar els 400.000 m2 d’oficines llogades.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades