21
març
2017


Comparteix a les xarxes

  • La capital catalana és superada només per Londres, Berlín, París i Amsterdam
  • Barcelona domina les inversions en start-ups, amb 282 M d’euros (56% del total espanyol)

Segons revela l’informe Startup Ecosystem Overview, elaborat per la fundació Mobile World Capital Barcelona (MWCB), la capital catalana s’ha situat com a cinquena ciutat d’Europa en nombre d’empreses de base tecnològica, superada només per Londres, Berlín, París i Amsterdam, i just per davant de Madrid. L’informe pronostica que en els pròxims quatre-cinc anys Europa tindrà cinc ciutats que centralitzaran les start-ups, i que Barcelona aspira a ser-ne una d’elles.

En aquest sentit, la MWCB assegura que la manera en que aquestes start-ups es distribuiran entre els diferents hubs serà l’especialització i la verticalització. I així com les fintech se centralitzaran a Londres, les de ciberseguretat ho faran a Tel Aviv, i algunes ciutats nòrdiques acolliran les gaming, Barcelona ha de centralitzar les d’e-commerce i social.

A dia d’avui, de les companyies radicades a Barcelona el 43% ja aposten per models B2B. En aquest sentit, el 21% de les companyies tecnològiques de la ciutat es dediquen a l’e-commerce, mentre que un 10% ho fan a mobile, un 10% a enterprise i un 9% a turisme, l’àmbit amb més creixement, tendència lògica tenint en compte que la capital catalana és plaça forta en turisme i una marca de garantia des d’on arribar al món.

L’estudi assenyala també que a l’Estat espanyol hi havia el 2016 més de 2.600 start-ups de base digital, concentrades bàsicament a Barcelona (28%), Madrid (27%) i València (5%), i que Barcelona domina les inversions en start-ups, amb 282 milions d’euros (56% del total espanyol), i de les vendes i adquisicions, on representa el 48,2%.

Segons el Govern català, Catalunya ha estat la segona regió del sud d’Europa que va captar més projectes d’inversió estrangera en l’àmbit de les TIC el 2016. D’altra banda, Barcelona ha estat tradicionalment una destinació destacada de les inversions tecnològiques que han contribuït a millorar la posició de la capital catalana com a hub innovador.

 [21/03/2017]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades