16
desembre
2020


Comparteix a les xarxes

  • A Barcelona hi ha 33 edificis d’oficines en projecte, el doble dels que hi havia fa un any

  • D’aquests projectes, 29 d’ells es concentren al districte del 22@ de Barcelona, un 88%

La ciutat de Barcelona segueix creixent en oficines i, actualment, hi ha projectes en marxa que sumen 365.000 m2, segons l’estudi Barcelona des del cel, que ha elaborat la consultora immobiliària CBRE. L’estudi revela, a més, com han minvat els projectes per a la construcció d’habitatges i hotels.

En aquest sentit, les noves normatives municipals han fet que els promotors immobiliaris s’hagin hagut d’adaptar a la nova situació davant la impossibilitat de construir hotels al centre de la ciutat i haver-ho de fer en zones més allunyades.

Segons l’informe de CBRE, ara mateix hi ha a Barcelona 33 edificis d’oficines en projecte, xifra que representa gairebé el doble dels que hi havia just fa un any, mentre que els projectes per a edificació d’habitatges han caigut un 3% i els d’hotels al voltant d’un 50%, amb tan sols 7 edificis en marxa.

Cal destacar, doncs, que l’edificació es manté més o menys estable malgrat el difícil context actual, i a finals del tercer trimestre d’enguany hi havia en total 261 projectes en marxa, un més que en les mateixes dates de 2019, perquè l’augment dels projectes de construcció d’oficines ha compensat el descens dels altres dos apartats.

Dels 33 projectes en marxa que hi ha al sector de les oficines a dia d’avui 29 d’ells, gairebé el 88%, es concentren al districte del 22@ de Barcelona, doncs els inversors segueixen buscant edificis en aquesta zona de la ciutat, que continua gaudint d’uns nivells de desocupació dels espais molt baixos.

El passat mes de setembre l’Ajuntament de Barcelona va aprovar que de les 200 hectàrees que resten de la planificació urbanística del 22@ el 30% es reservaria a habitatge i un 70% per a activitat econòmica. Es tracta de l’activació d’un milió de metres quadrats dels tres milions en els quals s’ha desenvolupat el 22@ des de la seva aprovació, l’any 2000. Aquestes 200 hectàrees estan situades més aviat al nord d’aquesta zona del Poblenou i no s’havien desenvolupat encara. Segons dades del propi Ajuntament, a la part del 22@ ja desenvolupada hi treballen 90.000 persones i a la superfície que s’ha aprovat n’hi podran treballar 60.000 més.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades