03
agost
2022


Comparteix a les xarxes

Barcelona, una vegada més, demostra el seu lideratge internacional. La ciutat comtal ha estat triada per a acollir el centre tecnològic Giga, una iniciativa de Nacions Unides que treballa per a garantir la inclusió educativa i digital dels nens, clarament afectada amb la pandèmia mundial.

Unicef, l’agència de l’ONU per a la infància, i la Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT) impulsen el programa, que compta amb un pressupost de gairebé cinc mil milions d’euros per a connectar a Internet a totes les escoles del món de cara a 2030.

A partir de finals d’any, l’antiga fàbrica tèxtil de Ca l’Alier serà la seu del programa, que compartirà espai amb la fundació municipal BIT-Hàbitat i el Centre de Coinnovación de la multinacional Cisco per a la transformació digital i la Internet de les Coses. Precisament, el centre Giga es nodrirà del ric ecosistema TIC que hi ha a la ciutat, buscant solucions als reptes que vol afrontar a través de la seva col·laboració amb les empreses, universitats, centres de recerca i institucions locals.

L’elecció de Barcelona per part de Nacions Unides ha comptat amb el suport del Govern, el Govern i l’Ajuntament. Aquest dilluns s’han reunit a la ciutat representant de les tres administracions amb els impulsors del projecte per a avaluar els avanços en l’acord. “El centre tecnològic Giga consolida a Barcelona un ecosistema tecnològic de primera categoria amb una transició digital justa. L’Ajuntament treballa per a tancar la bretxa digital a la ciutat; amb Giga, contribuirem a fer-ho també en la resta del món”, valora la tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital i Relacions Internacionals, Laia Bonet.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades