27
gener
2016


Comparteix a les xarxes

  • • L’Índex de Ciutats Innovadores destaca Barcelona entre les ciutats de ràpid ascens
  • • L’any 2014 Barcelona es va convertir en la primera Capital Europea de la Innovació

La ciutat de Barcelona ocupa la 27a posició a la llista de les ciutats més innovadores del món, segons l’Índex de Ciutats Innovadores que elabora l’agència 2thinknow. El ranking, que s’elabora anualment, analitza el potencial de les ciutats en relació a la creació, implementació i comunicació d’idees entre 500 ciutats de tot el planeta.

Londres encapçala el ranking, seguida de San Francisco i Boston. La capital anglesa ha estat, segons l’estudi, la primera ciutat europea que ha posat en pràctica estratègies d’innovació en resposta a la crisi financera global. En termes globals, el percentatge de ciutats nord-americanes entre les 100 primeres s’ha reduït enguany a un 31% del total, mentre que el percentatge de ciutats asiàtiques s’ha elevat a un 19%.

L’índex destaca Barcelona entre les ciutats de ràpid ascens, entre les que també hi ha Pekín, San Petersburg, Taipei o Dublín, entre d’altres, i en destaca la millora de les condicions econòmiques, les start-ups i els sectors tecnològics. Barcelona està classificada dins la categoria ‘Nexus’, reservada a aquelles ciutats amb gran nombre d’innovacions socials i econòmiques en diversos segments estudiats.

Cal recordar que l’any 2014 Barcelona es va convertir en la primera Capital Europea de la Innovació o iCapital per decisió de la Comissió Europea, imposant-se a les altres dues ciutats finalistes, Grenoble (França) i Groningen (Països Baixos). El jurat, format per un grup d’experts independents, va valorar la introducció que ha fet Barcelona de les noves tecnologies per apropar la ciutat als ciutadans, i va tenir en compte les principals iniciatives i polítiques aplicades per crear el millor ecosistema per a la innovació.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades