18
juliol
2016


Comparteix a les xarxes

  • • El Networked Society Index 2016 mesura el desenvolupament urbà sostenible i la  maduresa en l’ús de les TIC
  • • La capital catalana és l’única ciutat de l’Estat espanyol que apareix al rànquing

La ciutat de Barcelona ha escalat cinc posicions fins a situar-se al lloc 13è al Networked Society Index 2016, que publica cada any la companyia Ericsson i que mesura el desenvolupament urbà sostenible i la maduresa en l’ús de les Tecnologies de la Informació i de la Comunicació (TIC) de 41 ciutats d’arreu del món. La capital catalana és l’única ciutat de l’Estat espanyol que apareix al rànquing.

L’estudi, en concret, mesura com el desenvolupament urbà sostenible i l’ús de les TIC impulsen la millora de les ciutats en tres nivells: societat, economia i medi ambient. Al capdavant del rànquing hi trobem novament Estocolm, com l’any passat, seguida de Londres, Singapur, París, Copenhaguen, Hèlsinki i Nova York. Per darrera de Barcelona se situen ciutats com ara Hong Kong, Berlin, Munic, Roma o Sidney en aquest índex anual de ciutats connectades.

Entre d’altres aspectes, el Networked Society Index 2016 constata la relació que hi ha entre el desenvolupament social i econòmic amb l’augment en la maduresa TIC, i la importància que les tecnologies de la comunicació tenen per a un desenvolupament més sostenible.

L’informe també conclou que és fonamental emprendre accions per fer les ciutats més sostenibles, incloent les TIC com una infraestructura bàsica en els plans d’inversió, creant entorns reguladors per afavorir l’adopció de les noves tecnologies, desenvolupant enfocaments globals per integrar les TIC a l’hora de planificar els diversos sectors (transport, energia,  seguretat pública, …) i impulsant la col·laboració entre les ciutats.

Finalment, l’informe d’Ericsson destaca que la planificació d’una ciutat intel·ligent serà fonamental per assolir alguns dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides, afavorint l’avanç de l’acció pel clima, la reducció de la pobresa, les millores en sanitat i educació, i una major inclusió social i financera.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades