04
gener
2023


Comparteix a les xarxes

Aquest és la nova versió de l’instrument, abans denominat PDU Gran Via-Llobregat, després de la reformulació durant els últims dos anys després que els tribunals el declaressin nul·la al 2020. 

 

Aquest Pla Director Urbanístic és la manera d’establir les directrius urbanístiques per tal de desenvolupar el “bioclúster” d’innovació i salut. Un grup d’empreses vinculades a la biomedicina en el qual tindran presencia l’Hospital de Bellvitge, el campus de Ciènies de la Salut de la UB, l’Institut d’investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i l’Hospital Duran i Reynals, seu de l’Institut Català d’Oncologia (ICO).

 

Aquest projecte és liderat de manera conjunta per la Generalitat i el consistori, els quals han afirmat que, “ La missió del nou PDU és la transformació i ordenació del sòl per afavorir la implantació d’un nou pol d’activitat econòmica vinculat a la recerca, la recerca biomèdica i les ciències de la salut”. 

 

Aquest projecte suposa una afectació d’un 8% del territori de l’Hospitalet de Llobregat i implica una inversió d’uns 229 milions d’euros. La validació inicial d’aquest tràmit és el procediment més rellevant. Més endavant es procedirà a les corresponents aprovacions, la provisional i la definitiva. 

 

Aquest projecte té com a objectiu potenciar i consolidar la recerca i la innovació biomèdica a través d’un ecosistema que atragui a empreses del sector de la salut. Amb la iniciativa es preveu crear prop de 50.000 llocs de treball i facturar més de 7.000 milions d’euros. 

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats