21
desembre
2015


Comparteix a les xarxes

  • Amazon pagarà 30 milions pels terrenys i edificarà 210.000 m2 de magatzems logístics, oficines i serveis
  • La parcel·la adquirida era molt cobejada pels operadors logístics, per la seva proximitat al port i l’aeroport

La setmana passada l’Institut Català del Sòl (Incasòl) i Amazon, el gegant mundial del comerç electrònic, varen signar l’adjudicació d’una parcel·la de 150.000 m2 al parc empresarial Mas Blau, al Prat de Llobregat, projecte estratègic de la iniciativa Barcelona Catalonia. La companyia americana construirà en aquests terrenys el seu centre logístic de referència per al sud d’Europa.

El grup fundat per Jeff Bezos pagarà 30 milions de euros per la parcel·la, que li permetrà edificar 210.000 m2 de magatzems logístics, oficines i serveis, com ara restaurants per als seus treballadors. La inversió en aquestes noves instal·lacions comportarà la creació d’uns 2.000 nous llocs de treball. Cal destacar que l’oferta d’Amazon s’ha imposat a les d’altres dos grups, que competien per una parcel·la molt cobejada pels operadors logístics, per la seva proximitat al port i l’aeroport.

En principi, el centre de Barcelona donarà servei a Espanya i al sud de França, però la forma com treballa Amazon -sense centres logístics concentrats exclusivament en una zona geogràfica- fa preveure que també servirà de base per a la resta d’Europa. A Europa hi ha en l’actualitat 29 centres logístics d’Amazon, la gran majoria concentrats al Regne Unit, Alemanya i França. A l’Estat espanyol només n’hi ha un, a Madrid, que ocuparà 75.000 m2 un cop acabades les obres d’ampliació.

Es calcula que la multinacional americana iniciarà les obres ja al primer trimestre de 2016 i que el nou centre logístic d’Amazon podrà atendre les comandes del Nadal de l’any que ve.

La inversió d’Amazon al parc empresarial Mas Blau -un dels vèrtexs d’activitat econòmica i industrial més importants de l’àrea metropolitana- contribueix a consolidar la posició de Barcelona i Catalunya com a hubs d’innovació i logística del sud d’Europa.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades