01
gener
1970


Comparteix a les xarxes

  • Catalunya es consolida progressivament com a referent global del comerç electrònic
  • L’e-commerce va impulsar el sector logístic a Catalunya el 2016, amb un increment del 45%

Alibaba, el gegant xinès del comerç electrònic, estudia instal·lar a Barcelona el seu hub logístic del sud d’Europa. La Generalitat de Catalunya, a través d’Acció, que l’any passat va aconseguir captar 352 milions d’euros en projectes d’inversió estrangera, negocia amb Alibaba Group una operació que, en cas de confirmar-se, convertiria Catalunya en enclavament clau per a les empreses de l’àrea mediterrània que comercien a través de la seva plataforma d’e-commerce.

Fonts del Govern català reconeixen que les negociacions estan en la seva fase final després de reunir-se per primer cop amb directius de la companyia xinesa el febrer passat, coincidint amb la missió empresarial catalana a Hong Kong i, en aquest sentit, les bones comunicacions de Barcelona amb la resta d’Europa, la llarga tradició logística del país i la consolidació de Catalunya com a referent global del comerç electrònic són factors de pes a l’hora de prendre la decisió final.

Alibaba va posar en marxa l’any passat tres centres logístics globals a Hong Kong, Sidney i Melbourne. Aquests tres centres ofereixen a les empreses serveis de gestió d’inventari i d’enviament dels productes, i aquest podria ser el model que Alibaba implementaria en el seu hub logístic a Catalunya. Cal destacar que, després dels xinesos, els espanyols són els segons compradors del món a través del servei Aliexpress.

L’auge de l’e-commerce va impulsar, en bona part, el sector logístic a Catalunya fins a tancar l’any 2016 amb un nou rècord de contractació a l’assolir els 773.000 metres quadrats, segons dades de la consultora immobiliària CBRE. Es tracta del segon any consecutiu en que es baten les xifres de contractació logística al mercat català, amb un increment del 45% respecte de les dades registrades l’any 2015. A dia d’avui hi ha en marxa la construcció de 234.000 m2 logístics a la demarcació de Barcelona.

[20/06/2017]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades