21
setembre
2015


Comparteix a les xarxes

  • Latam Airlines vol posicionar Barcelona com un dels primers hubs entre Europa i Sud-amèrica.
  • El transport de mercaderies va créixer al juliol gairebé un 15% respecte del 2014.

A començaments d’estiu l’aerolínia brasilera Latam Airlines va anunciar que el proper mes d’octubre posarà en servei una nova ruta entre Barcelona i Sao Paulo. La companyia, que operarà per primer cop des de Catalunya, oferirà tres vols setmanals i aspira a traslladar 60.000 passatgers anuals.

L’objectiu de Latam Airlines és posicionar Barcelona com un dels més importants hubs de connexió entre Europa i Sud-amèrica, tenint en compte que 175.000 passatgers volen cada any entre la capital catalana i el Brasil.

En paral·lel a aquesta notícia, l’aerolínia de baix costEasyjet ha anunciat que inaugurarà el febrer del 2016 una base d’operacions a l’aeroport de Barcelona-el Prat. La nova base comptarà amb tres avions Airbus A-320. La companyia britànica preveu crear a Barcelona 120 nous llocs de treball, pilots i tripulants de cabina, bàsicament, on ja compta amb 130 treballadors. Easyjet és la quarta companyia que disposarà d’una base d’operacions al Prat, després de Vueling, Ryanair i Norwegian Airlines.

Creixement del 3,7% en passatgers i del 14,7% en mercaderies
En aquest sentit, cal destacar que l’aeroport de Barcelona-el Prat va tancar el millor mes d’agost de la seva història en aconseguir 4.399.719 passatgers, xifra que suposa un creixement del 3,7% respecte al mateix mes del 2014. En l’acumulat de l’any, l’aeroport ha registrat 26.721.196 usuaris, un 4,8% més que l’any passat. La xifra més destacable ha estat l’augment d’un 17% de passatgers en vols intercontinentals

Els avions que operen a Barcelona, d’altra banda, varen transportar 10.396 tones de mercaderies durant el mes de juliol passat, xifra que suposa un creixement del 14,7% respecte del mateix mes de 2014.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades