02
febrer
2023


Comparteix a les xarxes

La Barcelona Cable Landing Station és una estació d’aterratge de cables submarins de fibra òptica situada a Sant Adrià de Besòs, que està fent els seus primers passos després de la seva posada en marxa. S’ha anunciat el primer cable impulsat per Meta i s’ha signat un acord amb l’operador DE-CIX. A més, la multinacional britànica Colt Technology Services, especialitzada en rutes terrestres de fibra òptica i serveis de xarxa, s’ha convertit en el primer client terrestre de l’estació.

Colt Technology Services s’establirà en Sant Adrià per a connectar la seva estació d’aterratge de cables, la Barcelona Cable Landing Station, amb els principals hubs digitals d’Europa com París, Londres i Frankfurt. La companyia tindrà accés a més de 1.000 centres de dades i 31.000 edificis en 220 ciutats d’uns trenta països d’Europa, Àsia i Amèrica del Nord. A més, també proporcionarà una ruta terrestre exprés a altres estacions d’aterratge de cables, com Lisboa, Bilbao i Marsella.

Colt Technology ja tenia presència en la Península Ibèrica, on ha desplegat una xarxa de fibra òptica, nodes i connexions amb centres de dades en ciutats com Barcelona, Madrid, Bilbao i Lisboa. A Barcelona, la companyia compta amb 13 punts de connexió a centres de dades i ara afegirà un més. La companyia londinenca també ha treballat prèviament amb la propietària de l’estació de cables submarins, l’empresa catalana AFR-IX Telecom, que proporciona accés a Internet en més de 50 països africans.

La Barcelona Cable Landing Station té capacitat per a allotjar fins a vuit cables submarins de fibra òptica provinents d’Àfrica, el Mediterrani i Àsia, a més de clients terrestres com Colt. S’espera que el tercer cable que arribi sigui el Medusa, construït per AFR-IX i Alcatel Submarine Networks (ASN), del grup Nokia, sent el més llarg del Mediterrani amb 8.700 quilòmetres. S’espera que l’estació aconsegueixi la seva capacitat màxima en 2027.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades