22
abril
2024


Comparteix a les xarxes

L’estudi ‘La Intel·ligència Artificial a Catalunya’, realitzat per la Generalitat a través de Catalunya Trade & Investment (ACCIÓ), revela un augment notable en el nombre d’empreses d’IA a la regió.

En els últims cinc anys, aquestes empreses gairebé s’han triplicat, arribant a 488. Això representa un increment del 60% en ingressos, assolint gairebé els 2.200 milions d’euros, i la creació de 14.525 llocs de treball.

Albert Castellanos, director general de Catalunya Trade & Investment, destaca que la IA està generant ocupació en lloc de reemplaçar-la.

A Catalunya, les empreses d’IA només són superades en nombre per les de ciberseguretat, amb un total de 495. A més, el 44% d’aquestes empreses són startups. La IA contribueix al 0,8% del PIB català i la regió és la cinquena a Europa en atracció d’inversió estrangera, amb 475 milions d’euros. Barcelona lidera en finançament de startups al sud d’Europa.

L’ús de IA en empreses permet reduir costos, millorar eficiència i competitivitat, segons Imma Rodríguez d’ACCIÓ.

Es projecta un creixement anual del 35,5% per a la IA, amb un valor de mercat global de 1,85 bilions de dòlars per a 2030. No obstant això, es plantegen desafiaments com major consum de recursos i canvis en llocs de treball, i s’adverteix sobre el seu ús geopolític.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades