22
abril
2024


Comparteix a les xarxes

El Pla Director Urbanístic (PDU) Biopol-Granvia de L’Hospitalet de Llobregat ha estat aprovat definitivament per la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya després d’anys de tràmits i disputes legals. Aquest ambiciós projecte urbà i econòmic abasta el 8% del territori de la ciutat, amb una inversió estimada de 230 milions d’euros.

L’objectiu principal del PDU és crear un nou centre d’activitat econòmica centrat en la investigació biomèdica i les ciències de la salut, amb la construcció de més de 556.000 metres quadrats d’espai per a activitats econòmiques. El projecte inclou canvis com el soterrament de la Granvia de L’Hospitalet i millores en els accessos al riu Llobregat, a més de la rehabilitació d’edificis històrics.

El Biopol, un pol d’empreses relacionades amb la biomedicina, serà el nucli d’aquest desenvolupament, amb la participació d’institucions com l’Hospital de Bellvitge i la Universitat de Barcelona. S’espera que aquest clúster biomèdic tingui un impacte significatiu en el mercat laboral i l’economia catalana.

Tot i haver rebut suport polític, algunes entitats veïnals han expressat preocupacions mediambientals i han iniciat accions legals per aturar el projecte. No obstant això, s’espera que el PDU entri en vigor un cop es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades