07
octubre
2022


Comparteix a les xarxes

L’Expo Real 2022 ha arribat a la seva fi i ha estat realment productiva per a explicar els nostres projectes i conèixer noves persones amb diferents punts de vista. Durant els dies de fira ens hem reunit amb múltiples persones, empreses i altres administracions, però també hem organitzat diverses conferències i presentacions, tant en el nostre stand com en l’Exhibitor Stage.

La conferència Barcelona Catalonia, titulada “Talent & Innovation hub for urban regeneration: Metropolitan opportunities for global companies”, va ser l’espai perfecte per a compartir amb els visitants i altres expositors el que Barcelona i Catalunya poden oferir al mercat internacional: talent i innovació.

Va ser un debat interessant, moderat per Grisha Domakowski, director associat del campus Diagonal-Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya. Els ponents van ser Josep Miquel Piqué, president de Triple Hèlix A, Anna Esteban, directora executiva de CBRE i Carlos Madrid, director general d’EUROPA-CENTER Ibèria.

El debat va girar entorn de les noves necessitats del Real Estate and Investment, centrant-se en el paper que juga el talent en aquestes inversions. Com va afirmar Piqué, hi ha tres factors principals pels nous projectes i oportunitats: el talent, la tecnologia i les finances. A més, segons ell, Barcelona compta amb els tres. A més a més, Esteban, respecte a la recessió per causes subjacents, creu que Barcelona és molt més forta i està més preparada que en anteriors situacions similars.

El panell va coincidir en la necessitat d’atreure talent per a augmentar les inversions, ja que, segons Esteban, les empreses segueixen el talent i els inversors a les empreses. Van parlar de diversos factors que ajuden, per exemple, Piqué va afirmar que les universitats de Barcelona són un imant pel talent del món. No obstant això, tots van coincidir que un dels aspectes més importants és la conciliació de la vida laboral i familiar, cosa que és fàcil a Barcelona i Catalunya per la seva obertura i bellesa natural.

El programa oficial de la fira també va oferir la Conferència de Barcelona, un espai en el qual l’ajuntament i alguns dels seus socis van compartir, el Barcelona Green Deal 2030, un interessant projecte que s’està duent a terme per fer una Barcelona més sostenible, equitativa i competitiva.

Moderada per Reno Cardiff, de Cushman and Wakefield, amb les intervencions de Paco Hugas, de Conren Tramway, Grisha Domakowski, de la Fundació bTEC Campus Diagonal-Besòs, Eduardo González de Molina, de l’Institut Municipal d’Habitatge i Rehabilitació i Júlia Cordonet, de l’equip de Promoció de l’Ajuntament de Barcelona, la conferència “Invest in Barcelona. The Green Deal Factor” , va girar entorn dels problemes i beneficis actuals de Barcelona.

Els principals punts tractats van ser el clúster de talent creat a la ciutat, els reptes de l’habitatge en una ciutat abarrotada, els esforços del govern municipal per fer una ciutat més verda i un projecte concret, la Mercedes, que pretén repensar un sector de la ciutat per obrir-lo als seus ciutadans, empreses i universitats.

Compartint els nostres principals projectes

Les diferents administracions han compartit els seus projectes i també ho van fer els socis que ens van acompanyar. El resultat va ser una varietat de presentacions que van enriquir el debat en el nostre stand, durant les nostres reunions i en el nostre networking.

La Generalitat de Catalunya, a través de INCASÒL i l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès van compartir un dels seus projectes més ambiciosos en l’actualitat: El Parc de l’Alba. Es tracta d’un nou sector residencial i econòmic a Cerdanyola del Vallès. Es tracta d’un lloc de trobada entre l’educació, la innovació i la tecnologia gràcies a les empreses que ja estan instal·lades allí, la Universitat Autònoma de Barcelona i el Alba Synchrotron.

L’Ajuntament de Barcelona va presentar el seu projecte de pacte verd, explicant en profunditat les set àrees estratègiques que seran modificades per ser més sostenibles i amigables amb els seus habitants. També van presentar un nou fons, “Buy-*to-Rent PPP Fun”, que pretén augmentar les oportunitats d’habitatge assequible en el mercat immobiliari existent a través de la col·laboració pública i privada.

A més del Parc de l’Alba, l’Àrea Metropolitana de Barcelona va presentar Esplugues de Llobregat i els tres sectors estratègics en els quals estan treballant: la Porta Barcelona, el Gall i Montesa. La projecció és convertir-los en zones verdes on la gent pugui utilitzar els espais públics exteriors.

FOMENTI, un soci privat, també va presentar el seu projecte, explicant l’estat actual del Clúster PropTech, un ecosistema que inclou institucions acadèmiques i empreses de diferents sectors, entre altres, a Barcelona i Catalunya.

Mirant al futur

D’aquí a dues setmanes, del 19 al 21 d’octubre, Barcelona Catalonia participarà en una nova fira immobiliària a Barcelona: El Districte. Serà una nova oportunitat per conèixer noves empreses i ampliar el networking de Barcelona Catalonia.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades