01
octubre
2021


Comparteix a les xarxes

The Economist Intelligence Unit ha publicat ja la quarta edició del seu estudi Safe Cities Index 2021, en el qual classifica la seguretat de les 60 majors àrees urbanes mundials sota 76 indicadors dels camps de seguretat digital, sanitària, infraestructures, personal i, nova enguany, ambiental.

Safecities.economist.com

En aquesta quarta edició trobem a Barcelona amb una puntuació de 77,8/100 posicionant-se com la 4a ciutat més segura d’Europa i l’11a del món. Pel que fa a la distribució de la puntuació, en aquesta gràfica podem veure la puntuació de Barcelona en els diferents camps de seguretat, aconseguint la 9a posició mundial en seguretat sanitària.

Copenhaguen es posiciona com la ciutat més segura del món, passant de ser la vuitena a l’anterior edició a ser la primera actualment, seguida de Toronto i Singapur.

 

Després de l’impacte de la Covid-19, el concepte de seguretat necessita un enfocament més holístic en sanitat, amb l’evident velocitat de propagació del virus en zones urbanes, la salut s’ha convertit en un factor clau que necessita una major planificació i resiliència urbana. A més la seguretat digital és ara una prioritat encara major, a causa de l’augment del treball i comerç en línia, ara les àrees urbanes competiran per a convertir-se en les pioneres de les ciutats intel·ligents.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Noticies

La Generalitat de Catalunya celebra la inversió de Cisco obrint el seu primer centre de disseny de semiconductors a Barcelona

Noticies

L’INCASÒL ha estat triat com a col·laborador en el partnership Greening Cities, emmarcat en l’Agenda Urbana de la Unió Europea

Noticies

Guanyen cinc projectes d’innovació urbana la tercera edició de la convocatòria “La ciudad proactiva”