07
novembre
2022


Comparteix a les xarxes

Entre el 19 i el 21 d’octubre Barcelona ha celebrat una nova fira immobiliària que pretén ser una nova veu dins de la indústria immobiliària. El gran cim del Real Estate va seguir una estructura dirigida per tres eixos principals: el desenvolupament de les estructures de mercat de capitals, el valor que suposa el compliment dels criteris ESG (Environmental, Social and Governance) i la transformació que viuen els  assets classes de Residencial, Oficines, Logístico, Hospitality, Retail i els Alternatius, com les residències d’estudiants, el senior living, el Build to Rent, el co-living o data centers. A més a més, va tenir protagonisme l’aplicació de les noves tecnologies en els projectes immobiliaris.

Durant aquests dies, Barcelona, la seva Àrea Metropolitana, i Catalunya, a través del nom de Barcelona Catalonia, han estat compartint els seus projectes entre el públic internacional que va assistir a la fira. Barcelona Catalonia també ha celebrat diferents debats i conferències tant al Main Auditorium com al Innovation Arena.

La Barcelona Catalonia Conference, que va tenir lloc el divendres 21 al Main Auditorium, girava entorn de la idea del talent i la innovació, i com són factors clau per a un entorn empresarial estable, i com Barcelona i Catalunya els gestionen. La sessió “Barcelona Catalonia: Talent & Innovation Hub”, va ser moderada pel director associat de la fundació bTEC Diagonal-Besòs Campus a la Universitat Politècnica de Catalunya, i el ponents van ser Jordi Arrufí, director de Talent & Knowledge at the Mobile World Capital Barcelona, John Derweduwe, soci director per Espanya i Portugal de Heylen Warehouses, i Eusebi Carles, soci a les oficines de mercats de capitals de Cushman & Wakefield.

Tots els membres del grup van estar d’acord que Barcelona i Catalunya són llocs perfectes per a localitzar una empresa i desenvolupar els seus projectes d’innovació. Arrufí argumenta que Barcelona està apostant per empreses tecnològiques, ja que s’ha reunit amb “acadèmies, centres d’inversió, i centres d’I+D”, creant un espai on totes aquestes empreses i institucions poden ajudar-se, creant un networking. Hi ha un altre aspecte afegit, que ha estat assenyalat per Derweduwe, i és que Catalunya no és només el «centre neuràlgic d’Espanya», sinó que també ofereix «terrenys econòmics» així com «mà d’obra qualificada».

Mirant al futur, els tres van estar d’acord que cal fer alguns canvis per a atreure a més empreses i als seus treballadors. Pel Carles, és essencial fer que l’oficina sigui més atractiva, incorporant espais més col·laboratius. Irònicament, la manca d’aquests durant la pandèmia és el que va fer que les empreses s’adonessin del seu gran valor.

L’OPORTUNITAT DE COMPARTIR ELS NOSTRES PROJECTES AMB EL PÚBLIC INTERNACIONAL

A més de la Barcelona Catalonia Conference, els diferents socis de Barcelona Catalonia van tenir un espai al Innovation Arena per presentar els seus principals projectes en el sector immobiliari, i com és interessant pel públic internacional invertir a Barcelona, la seva àrea metropolitana i Catalunya.

L’alcaldesa d’Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz, va presentar els principals sectors en desenvolupament de la ciutat, una ciutat en creixement al costat de Barcelona i les principals instal·lacions de comunicació. Aquests sectors, la Porta Barcelona, el Gall i Montesa, són perfectes tant per a l’activitat econòmica com per a les zones residencials, amb una atenció especial al sector hostaler.

L’alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carlos Cordón, i Joaquim Maria Vidal, del departament de vendes d’INCASÒL, van presentar el Parc de l’Alba, un sector en desenvolupament a Cerdanyola del Vallès amb terrenys residencials i econòmics. És un gran sector per a la innovació i les infraestructures tecnològiques, ja que es troba al costat de centres de recerca com l’Alba synchrotron i la Universitat Autònoma de Barcelona. També es troba al costat de l’AP-7, la carretera principal que connecta el sud d’Espanya amb Europa, i no a més de 20 minuts de les principals instal·lacions de comunicació.

Finalment, Albert Dalmau, director d’Economia, Recursos i Promoció Econòmica a l’Ajuntament de Barcelona va presentar el Green Deal de Barcelona, un ambiciós pla per transformar la ciutat cap a un lloc més sostenible i atractiu, començant amb set àrees estratègiques. La idea és pacificar aquestes àrees, rehabilitar edificis antics i crear més espais verds integrats amb la ciutat i la seva arquitectura.

SINERGIES

Durant la celebració van coincidir més de 380 experts internacionals i van compartir les principals incògnites, reptes i tendències a les quals s’enfronta la indústria actualment i van aportar respostes útils per tal de solucionar aquestes incògnites.

Per un altre costat, van comptar amb més de 250 signatures expositores que presentaven els seus projectes immobiliaris. Així els inversors internacionals van poder conèixer de primera mà els actius immobiliaris que marcaran el futur de les inversions. Van tenir lloc diverses activitats de networking per tal d’impulsar el negoci immobiliari. Va haver-hi un programa únic de trobades Premium per tal de fomentar les sinergies.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats