21
setembre
2015


Comparteix a les xarxes

  • En aquest nou centre de desenvolupament i disseny hi treballaran 200 persones.
  • El parc és una de les plataformes tecnològiques i empresarials més avançades d’Europa.

El grup de moda Inditex, a través de la seva filial Stradivarius, ha adquirit recentment a l’Institut Català del Sòl (Incasòl) uns terrenys de 19.000 m2 al Parc de l’Alba, a Cerdanyola del Vallès. Es tracta de sis parcel·les en les quals podrà aixecar un edifici de quatre plantes i gairebé 40.000 m2 de sostre, que acollirà dissenyadors, equips comercials i departaments de suport de la cadena de moda, i on hi treballaran unes 200 persones.

Aquest nou centre de desenvolupament i disseny de Stradivarius, la tercera ensenya més gran del gegant Inditex, per darrere de Zara i Bershka, està cridat a convertir-se en un dels reclams del Parc de l’Alba, que promou la Generalitat de Catalunya dins la iniciativa Barcelona-Catalonia. En aquesta ubicació s’hi troba el sincrotró Alba, una de les infraestructures de recerca més importants de la Mediterrània, i s’hi han instal·lat firmes com ara IBM, Sener i T-Systems, entre d’altres. La Caixa també ha apostat per aquest parc empresarial amb el seu centre tecnològic.

La seu de la firma Stradivarius seguirà a Sallent, al Bages, des d’on se centralitza l’activitat logística, en unes instal·lacions d’11.000 m2. La cadena, que compta amb 922 botigues en 61 països arreu del món, factura al voltant de 1.100 milions d’euros a l’any. El grup Inditex, per la seva banda, compta amb més de 6.700 botigues a tot el món a través de les seves diferents marques.

Des de l’Incasòl s’afirma que, amb l’arribada d’Stradivarius, l’espai del Parc de l’Alba es consolida de forma definitivacom un dels projectes estratègics de Catalunya. En l’actualitat disposa de més d’1,5 milions de m2 de sostre per a activitats econòmiques, habitatges i comerços. El parc està creant una de les plataformes científiques, tecnològiques i empresarials més avançades d’Europa.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades