22
gener
2017


Comparteix a les xarxes

  • L’informe permet comparar la capital catalana amb altres grans metròpolis del món
  • Barcelona apareix com la 5a ciutat més atractiva d’Europa per a la inversió internacional

L’Observatori Barcelona 2016, que enguany es presenta en la seva 14a edició, és una iniciativa conjunta de l’Ajuntament de Barcelona i de la Cambra de Comerç de Barcelona. L’informe permet comparar la ciutat amb altres grans metròpolis del món i posa de relleu que la capital catalana continua guanyant posicions a la lliga de les grans ciutats globals.

L’informe es fa ressò, d’una banda, del Global Power City Index 2016 que elabora l’Institute for Urban Strategies, que revela que Barcelona ha escalat posicions en el rànquing de les ciutats més competitives, passant del lloc número 26 al 20, per davant de ciutats com Brussel·les, San Francisco o Chicago, dins d’una classificació que lidera Londres, seguida de Nova York i Tòquio.

Així mateix, en l’informe City Rep Track que elabora el Reputation Institute, Barcelona ocupa en l’actualitat la posició 14 entre les ciutats amb millor reputació, superant Amsterdam, San Francisco i Tòquio. El City Rep Track l’encapçalen Sidney, Viena i Zuric. D’altra banda, el Global Cities Investment Monitor 2016 de KPMG situa Barcelona en 20a posició entre les principals àrees del món en projectes de captació d’inversió estrangera greenfield en el període 2012-2016, amb el mateix pes dins l’Estat (36%)del que té Londres al Regne Unit.

Paral·lelament, el Cities and Regions of the Future 2016/2017 (FDI) destaca Barcelona com a gran àrea urbana més eficient en estratègia d’atracció d’inversió estrangera, i la situa com a 3a millor ciutat del sud d’Europa i 10a en connectivitat. L’Atractiveness Survey Europe d’Ernst & Young, per la seva banda, col·loca Barcelona com la 5a ciutat més atractiva d’Europa per a la inversió internacional, només per darrera de Londres, París, Berlín i Amsterdam.

Dels trenta rànquings inclosos a l’Observatori Barcelona 2016, la capital catalana encapçala el del port europeu amb més nombre de creueristes. Barcelona puja també al podi en la llista de ciutats organitzadores de congressos (3a)per darrere de Berlín i París, i com a metròpoli associada a l’esport (3a), per davant fins i tot de l’última seu olímpica, Rio de Janeiro.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades