07
novembre
2022


Comparteix a les xarxes

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona ha guanyat una convocatòria pública d’ajudes de la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç espanyoles per posar en marxa una Incubadora d’alta tecnologia en logística 4.0, que es trobarà ubicada en el DFactory Barcelona.

Després de recórrer a una convocatòria pública d’ajudes de la Fundación Incyde de les Cambres de Comerç espanyoles, els hi ha permès cobrir el 50% dels dos milions d’euros d’inversió prevista en aquesta iniciativa. Aquest projecte estarà actiu cap a principis de l’any 2023, segons informen fonts de la Zona Franca.

El projecte cobrirà diferents objectius orientats a les tecnologies emergents dins del sector logístic. La incubadora pretén millorar la competitivitat empresarial, el valor de les noves aplicacions tecnològiques i incrementar l’activitat econòmica en la Zona Franca de Barcelona augmentant la capacitat d’atracció d’aquesta. Amb el propòsit d’optimitzar els diferents processos, implica la robòtica i els magatzems automatitzats. I per tal d’optimitzar els processos es farà ús del big data, per tal de recopilar totes les dades generades.

La incubadora farà que Catalunya prosperi amb avantatges competitius. Aquesta formarà el 29% de la superfície logística d’Espanya. Compta amb unes 39.000 empreses del sector, per aquest motiu és un territori clau per impulsar aquest sector. Les principals millores seran en l’eficiència i la versatilitat dels processos productius, així com la internacionalització de les iniciatives i el desenvolupament de la innovació i el talent especialitzat.

Per un altre costat, les oportunitats d’aquest projecte són augmentar l’impacte econòmic i desenvolupar majors competències digitals, tant en habilitats com en coneixements per consolidar el centre logístic.

Incyde ha posat en marxa 23 incubadores d’alta tecnologia per tot el territori espanyol. Pepe Navarro, delegat d’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, ha remarcat la importància perquè, “és un moment clau en el desenvolupament del sector logístic”. I ha afegit que l’objectiu és potenciar i reforçar el paper de la Zona Franca.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats