25
gener
2018


Comparteix a les xarxes

  • El 60% de les oficines que es construeixen a Barcelona estan al 22@
  • De tota la inversió immobiliària en oficines, el 48% es porta a terme al districte tecnològic

El districte tecnològic 22@ viu un moment particularment intens d’inversió immobiliària. La forta demanda que ha experimentat el districte -un emplaçament únic per a les multinacionals estrangeres, amb nivells molt alts d’ocupació-, afegida a l’escassetat de grans espais d’oficines disponibles a Barcelona, ha fet que els inversors hagin apostat de forma decidida en diferents promocions d’oficines a la zona.

Segons un informe fet públic recentment per la consultora immobiliària BNP Paribas, entre les promocions que hi ha en marxa actualment i les que s’iniciaran al llarg d’aquest any, la previsió és que al 2019 gairebé 270.000 m2 de noves oficines –dels més de 405.000 de tota l’àrea de Barcelona- estiguin en condicions de lliurar-se al mercat al districte del 22@. Cal destacar, doncs, segons l’informe, que el 60% de les oficines que es construeixen a la capital catalana estan al 22@, i que el 48% de tota la inversió en aquest sector es fa al districte tecnològic.

D’entre tota aquesta inversió cal fer esment de les de Meridia Capital, Värde Partners i Emesa Corporación. Meridia Capital, d’una banda, va comprar a l’estiu gairebé tota una illa al districte del 22@ -Ávila, Doctor Trueta. Badajoz, Av. Icària-, un espai de 43.400 m2 on hi aixecarà més de 32.000 m2 d’oficines. D’altra banda, Värde Partners, un dels majors fons d’inversió immobiliària del grup nord-americà amb seu a Minneapolis, va comprar recentment un solar de 13.000 m2 al districte per construir-hi 52.000 m2 de sostre per a oficines, el projecte Helix. Finalment, Emesa Corporación Empresarial ha comprat un solar al carrer Pallars per aixecar-hi un nou complex d’oficines de 9.200 m2 de superfície.

Cal fer també especial esment en que la inversió al sector d’oficines de Barcelona, segons BNP Paribas, va assolir els 665 milions d’euros en els primers nou mesos de l’any 2017, i que la demanda d’espais d’oficines es va situar al primer semestre d’enguany un 40% per sobre de la mitjana dels darrers 10 anys. Es van contractar a Barcelona 208.000 m2 d’oficines, xifra que va representar un 39% més que la registrada l’any passat en el mateix període. Són dades de la consultora immobiliària Cushman & Wakefield.

[23/01/2018]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats