20
abril
2018


Comparteix a les xarxes

  • La contractació d’espai logístic a Catalunya ha superat els 187.000 m2
  • La xifra representa un 73% més que la mitjana trimestral dels últims cinc anys

El creixement exponencial del comerç electrònic comporta per als grans grups comercials la ampliació constant de la seva infraestructura logística i, en conseqüència, la contractació de naus i plataformes logístiques s’ha disparat de nou a Catalunya fins a nivells rècord de creixement i contractació.

La situació ha portat a les empreses immobiliàries a promocionar noves naus, mentre que els inversors es posicionen atrets per la pujada de les rendes, que en les millors zones de Barcelona se situen entre els 6,50 i 6,75 euros el metre quadrat al mes, amb un augment respecte al mateix període de l’any anterior del 8%.

En aquesta realitat coincideixen els diferents informes de les consultores immobiliàries Savills Aguirre Newman, Cushman&Wakefield i CBRE, que s’han anat fent públics darrerament i que, en concret, apunten a que la contractació de naus i plataformes logístiques a Catalunya ha augmentat un 50% respecte al mateix trimestre de l’any anterior. Cushman&Wakefield destaca, a més, que la contractació durant els primers tres mesos de l’any supera en un 73% la mitjana trimestral dels últims cinc anys.

En total, la contractació d’espai logístic a Catalunya ha superat els 187.000 m2 durant els primers tres mesos de l’any, amb 18 operacions, un 38% més que en el mateix període de l’any passat, segons Savills AN, amb una elevada activitat dels fons d’inversió. Entre les operacions més destacades del trimestre figura el lloguer d’una nau logística de 49.000 m2 a Abrera, propietat d’Invesco, a un operador logístic del sector de l’automoció, i el lloguer per part de Mercadona de 29.000 m2  al polígon Can Margarit, a Sant Esteve Sesrovires, propietat del fons britànic Rockspring.

Destacar finalment que de les operacions tancades el primer trimestre, segons Cushman&Wakefield, el 44% corresponen a Barcelona i el Baix Llobregat; el 38%, a les comarques del Vallès, i el 18% restant, al Camp de Tarragona, el Penedès i Girona.

 [20/04/2018]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades