20
juny
2018


Comparteix a les xarxes

  • Els cinc grans grups multinacionals ubicaran a Barcelona centres d’innovació digital
  • Barcelona disposa d’una oferta important de persones formades en l’àmbit tecnològic


Al recent anunci de que Facebook, a través de Competence Call Center (CCC), s’instal·laria a Barcelona, a la torre Glòries del districte tecnològic del 22@, i on hi treballaran al voltant de 500 persones, altres grans grups multinacionals han fet pública la pròxima ubicació a Barcelona dels seus centres d’innovació digital, cas de Siemens, Allianz, Nestlé i Lidl o, en el de Microsoft, d’un laboratori quàntic. Barcelona s’ha consolidat definitivament, doncs, com a capital de referència per a les grans multinacionals tecnològiques o per als centres d’innovació digital dels grans grups.

Microsoft, d’una banda, obrirà un centre de disseny i laboratori quàntic a Barcelona, on està buscant unes oficines per instal·lar-hi un equip d’unes 60 persones. La computació quàntica és un dels pròxims reptes tecnològics del sector de la informàtica per desenvolupar ordinadors per fer càlculs complexos en poc temps. D’altra banda, Siemens establirà a Cornellà de Llobregat, Barcelona, el seu nou centre d’innovació per desenvolupar solucions digitals per investigar com obtenir el màxim benefici de la tecnologia digital aplicada a l’energia i aconseguir augmentar l’eficiència.

Així mateix, Nestlé va anunciar recentment que traslladarà la seva activitat de tecnologies de la informació des de Suïssa a Esplugues de Llobregat, Barcelona, on hi té ja ubicat el seu hub digital global. Actualment hi ha 150 persones treballant-hi, i ara serà ampliat. També Lidl obrirà a Barcelona un centre per al seu negoci digital a Europa. La cadena de supermercats alemanya Lidl ha llogat unes oficines de més de 3.200 metres quadrats a la plaça Catalunya per obrir-hi un centre dedicat al seu negoci d’e-commerce.

Finalment, Allianz, el grup assegurador més gran d’Europa, ultima la creació d’un centre tecnològic a Barcelona que s’encarregarà de donar servei a les diferents empreses i sucursals que l’asseguradora té repartides per Europa i, puntualment, a tot el món. El hub s’ubicarà en un edifici del carrer Aragó.

Entre els motius que impulsen les companyies a instal·lar-se a Barcelona, cal destacar el fet de disposar d’una oferta important de persones formades en l’àmbit tecnològic i que té la capacitat d’atraure treballadors d’altres països.

[20/06/2018]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades