17
març
2019


Comparteix a les xarxes

  • La 3D Factory Incubator allotjarà al voltant d’una trentena d’empreses d’aquest sector
  • La segona fase del projecte l’integraran espais per a projectes de robòtica o biotecnològia


Barcelona disposarà d’un nou centre tecnològic de més de 70.000 m2, que aspira a convertir-se en un hub de referència de la innovació al sud d’Europa, i que suposarà una inversió de prop de 100 milions d’euros. En aquest sentit, el Consorci de la Zona Franca (CZFB) ha començat a materialitzar el projecte amb la inauguració d’una incubadora d’impressió en 3D. Aquesta infraestructura, que ocupa uns 600 m2, allotjarà al voltant d’una trentena d’empreses centrades en aquest sector.

La 3D Factory Incubator, un bon exemple de col·laboració públic-privada, és una iniciativa impulsada pel CZFB i el centre tecnològic Leitat, i compta també amb el suport econòmic dels fons FEDER de la Fundació Incybe. La nova incubadora acollirà start-ups i microempreses, principalment de sectors com la tecnologia mèdica, la indústria o la logística. Les empreses que s’instal·lin a la incubadora no hauran de pagar per l’espai, només pels serveis d’impressió o d’assessoria en finançament o internacionalització.

L’estiu passat 3DFactory Incubator va llançar una oferta internacional d’incubació, a la que van respondre més de 40 projectes empresarials. D’aquests, en van ser acceptats 34, dels quals 7 corresponen a empreses internacionals i 27 a empreses de l’Estat espanyol. D’aquests projectes seleccionats,  onze són projectes relacionats amb béns de consum, sis amb béns d’equipament, cinc del sector de la salut, quatre projectes de mobilitat, tres de consultoria, dos de TIC, dos de química i un de logística.

La segona fase de la incubadora és un altre projecte, que també es desenvoluparà en aquest hub digital de la Zona Franca i que s’anomena DFactory. L’integraran  diferents espais on es desenvoluparan projectes en àmbits com ara la robòtica o el sector biotecnològic. La construcció d’aquesta segona fase començarà aquest any amb un primer espai de 17.500 m2, que s’estrenarà el 2020. Posteriorment, s’ampliaran les instal·lacions fins a una extensió total de 72.500 m2.

[03/18/2019]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades