17
març
2019


Comparteix a les xarxes

  • L’ecosistema tecnològic de la capital catalana va atraure 871 milions d’euros el 2018
  • Barcelona se situa en el cinquè lloc del món en captació d’inversió en start-ups


Barcelona es consolida com a ecosistema tecnològic madur i pol d’atracció de les start-ups. Per segon any consecutiu, el volum d’inversió a les start-ups de Barcelona ha duplicat gairebé l’assolit l’any anterior. Concretament, si l’any 2017 l’ecosistema tecnològic de la capital catalana va atraure 453 milions d’euros, l’any 2018 es va captar pràcticament el doble, arribant fins els 871 milions d’euros.

Aquesta és una de les principals dades que aporta l’informe Startup Ecosystem Overview 2019, presentat recentment per la Fundació Mobile World Capital. L’informe, d’altra banda, certifica que Barcelona ha guanyat pes novament pel que fa a la inversió en companyies tecnològiques. En aquest sentit, si la capital catalana representava el 58% del total de la inversió feta a l’Estat espanyol, l’any 2018 aquest percentatge es va enfilar fins el 65% del total del volum invertit en start-ups.

Barcelona ha concentrat, a més, les inversions de més volum, prova de la maduresa del seu ecosistema, en el que no és estrany veure rondes de finançament superiors als 100 milions d’euros. Durant l’any passat, aquestes operacions van aconseguir 720 milions de capital. Cal destacar que l’any 2018 es van tancar dues operacions rellevants a Barcelona: la ronda de 430 milions d’euros de Letgo i la de 115 milions de Glovo. Els sectors que més creixen són la salut i la mobilitat.

Amb aquestes xifres, la capital catalana se situa en el cinquè lloc del món en captació d’inversió en start-ups, per darrere de Londres, París, Berlín i Estocolm, i ocupa la tercera posició com a ciutat més ben valorada pels emprenedors per crear la seva pròpia empresa, només per darrere de Londres i Berlín.

El principal aparador d’aquestes companyies tecnològiques és el congrés 4YFN, celebrat recentment, i paral·lel al Mobile World Congress. Per l’esdeveniment, ubicat  a la Fira a Montjuïc, hi van passar més de 21.000 persones, i hi va ser presents més de 750 empreses i més de 1.000 inversors d’arreu del món, en l’edició més internacional de totes les celebrades fins ara.

[18/03/2019]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades