15
juliol
2019


Comparteix a les xarxes

  • Les operacions de prelloguer d’oficines ja que suposen el 44% de la contractació total
  • Actualment hi ha gairebé 200.000 m² d’oficines en construcció a Barcelona


Barcelona va aconseguir durant el primer semestre d’aquest any el seu millor registre al mercat de lloguer d’oficines. Segons dades fetes publiques per la consultora immobiliària CBRE, la contractació en el mercat d’oficines a Barcelona va assolir els 115.000 m2 durant el segon trimestre de 2019. Amb aquesta dada, en el decurs els primers sis mesos de l’any s’han registrat un total de més de 251.000 m2 contractats, xifra que suposa un nou rècord en el mercat d’oficines de la capital catalana.

La consultora destaca en aquest primer semestre de l’any l’increment de les operacions de prelloguer, que suposen un 44% de la contractació total, i que representen el 27% més de superfície que en tot l’any 2018. En aquest sentit, la manca de disponibilitat d’espais amplis i de qualitat és una de les principals característiques del mercat d’oficines a Barcelona a dia d’avui.

Al tancament del primer semestre de l’enguany, la taxa de desocupació era equivalent al 6,7% de l’estoc total, dada que suposa el grau de disponibilitat més baix des de 2008. Aquesta escassetat d’espai disponible es nota especialment als edificis de més qualitat, la taxa de desocupació dels quals és del 0,3% del total, fet que suposa que hi ha menys de 20.000 m2 de superfície d’aquest tipus disponible. Davant d’aquesta situació, no és estrany que les companyies demandants de nous espai d’oficines, en especial, aquelles que volen contractar grans espais, trobin en la fórmula del prelloguer la única alternativa per satisfer les seves necessitats a curt i mig termini, afirmen des de CBRE.

Actualment hi ha gairebé 200.000 m² d’oficines en construcció al mercat immobiliari de Barcelona, dels que encara en queden disponibles al voltant dels  115.000 m². A aquests espais s’hi han de sumar uns 150.000 m² més en projectes la construcció dels quals encara no s’ha iniciat, mentre que tot apunta a que les operacions de prelloguer seguiran sent molt habituals en els propers mesos a la ciutat.

CBRE destaca, finalment, que els 7.000 m2 llogats per Indra en la fase II de l’edifici Inneo o el prelloguer per part de Cellnex al futur edifici Torre Llevant, al complex BCN Fira District, són algunes de les operacions més destacades que s’han portat a terme en els últims mesos.

[16/07/2019]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades