17
octubre
2019


Comparteix a les xarxes

  • Estudiants, investigadors i empreses podran experimentar la tecnologia 5G en un entorn real
  • Empreses i centres internacionals podran venir a Catalunya a provar les últimes solucions


Catalunya es convertirà en el primer laboratori obert de 5G d’Europa i esdevindrà un lloc de referència per experimentar amb tecnologia 5G, gràcies a l’acord entre la Generalitat de CatalunyaOrange, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i Mobile World Capital Barcelona. Les proves s’iniciaran en breu i faran que Catalunya sigui l’epicentre mundial de la innovació digital, segons el Govern català.

L’acord, del que també forma part la Fundació i2CAT i que té una durada d’un any prorrogable, s’ha portat a terme en el marc de l’aliança 5G Barcelona i permetrà a estudiants, investigadors i empreses experimentar amb aquesta tecnologia en un entorn real, i concebre, testar i aprofundir en aplicacions basades en l’Internet de les Coses (IoT).

Aquest laboratori obert de 5G suposarà una inversió de 2,5 milions d’euros per part de la companyia Orange i una inversió pública que encara no s’ha concretat, i serà possible gràcies a la cessió per part de l’operadora d’una part de la seva infraestructura 5G a qualsevol empresa interessada. L’acord obrirà el coneixement a empreses i centres internacionals perquè vinguin a Catalunya a provar les últimes solucions en escenaris reals amb l’objectiu de reduir el temps de desenvolupament dels projectes.

A dia d’avui només hi ha antenes a la ciutat de Barcelona, però el projecte permet que les empreses n’instal·lin en altres punts de Catalunya per arribar, d’aquesta forma, a entorns rurals, com podria ser el Montsant, a Tarragona, i comptarà amb la xarxa de la fibra òptica de la Generalitat.

Apart de la connexió inalàmbrica, Orange cedirà punts d’accés a la xarxa pilot 5G i proporcionarà els accessos amb cobertura LTE-M -protocol per transmetre petites quantitats de dades en llargs períodes de temps amb un baix consum d’energia-, i 5G al Campus Nord de Barcelona i el Baix Llobregat a Castelldefels (Barcelona) de la UPC. L’acord inclou també dos nous espais amb cobertura LTE-M a la zona del Fòrum i el districte 22@ de Barcelona.

[17/10/2019]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades