16
maig
2019


Comparteix a les xarxes

  • El Producte Interior Brut de Catalunya l’any 2018 va ser de 231.277 milions d’euros
  • Amb l’excepció del 2012, l’economia catalana es manté com a primer motor econòmic de l’Estat


Catalunya es manté un any més com a primera economia de l’Estat espanyol, amb un Producte Interior Brut (PIB) de 231.277 milions d’euros, segons les dades de Comptabilitat Regional d’Espanya de l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Aquesta xifra significa que el pes de l’economia catalana en el conjunt del PIB espanyol és del 19,14%.

En les dades, es destaca la indústria com a creadora de valor català, que a Catalunya suposa fins el 19,7% del seu PIB, mentre que a Madrid representa només el 9,3%. En aquest sentit, Madrid, que l’any passat va créixer 1,4 punts més que Catalunya, va retallar distàncies, però es va mantenir en segon lloc, a una distancia d’uns 1.200 milions d’euros, i un pes en l’economia de l’Estat del 19,03%. Aquestes posicions es mantenen en els darrers 19 anys, amb l’excepció de l’any 2012.

Cal destacar, no obstant, que la xifra de creixement feta pública per l’INE queda lluny de la donada a conèixer per l’Idescat, que va informar que el PIB català havia crescut un 2,6% l’any passat, és a dir, tres dècimes més del que diu l’agència espanyola d’estadística. En concret, l’Idescat afirma que Catalunya va generar l’any passat 242.000 milions d’euros, 11.000 milions més del que assegura l’INE. Segons la pròpia oficina d’estadística catalana, no es tracta d’una diferència de criteris, sinó que l’Idescat disposa de més eines per fer una radiografia detallada de l’economia catalana.

L’economia catalana s’estabilitza i creix dues dècimes més el primer trimestre de 2019
L’economia catalana ha frenat la seva desacceleració i va tancar el primer trimestre de 2019 amb un increment del Producte Interior Brut (PIB) del 2% interanual, dues dècimes més que el quart trimestre del 2018 (1,8%), segons les dades avançades aquest dilluns per l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) i el Departament de Vicepresidència, Economia i Hisenda del Govern català. El PIB s’ha vist impulsat especialment pel bon comportament del sector serveis i de la construcció. En termes intertrimestrals, el creixement de l’economia catalana el primer trimestre del 2019 se situa en un 0,6%, també dues dècimes més que el trimestre anterior.

[20/05/2019]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades