17
desembre
2018


Comparteix a les xarxes

  • Un 26% dels treballadors són estrangers, principalment d’altres països d’Europa Occidental
  • La ciutat de Barcelona està considerada el tercer hub preferit pels creadors d’start-ups


Catalunya es percep ja com un hub tecnològic de primer nivell on fer-hi negocis i invertir-hi i, en aquest sentit, les start-ups són un agent rellevant que s’incorpora a la generació i transferència de tecnologia. Així s’afirma des del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en fer publiques les dades de la plataforma Barcelona&Catalonia Startup Hub, creada per ACCIÓ, que en la seva trobada anual ha reunit mig miler de professionals de l’ecosistema start-up.

Segons les dades d’aquesta plataforma, les start-ups catalanes generen a dia d’avui 13.820 llocs de treball. D’aquests, un 26% d’aquests treballadors són estrangers, principalment d’altres països d’Europa Occidental (46%), Amèrica del Sud (26%), Europa Oriental (9%), la zona d’Àsia-Pacífic (7%), de l’Àfrica-Orient Mitjà (6%) i de l’Amèrica del Nord (6%). En el cas dels fundadors, el 15% de professionals provenen d’altres països. En global, el 38% dels impulsors de les start-ups catalanes han creat prèviament altres empreses.

Per sectors, destaquen amb un 17% del total, les start-ups relacionades amb les tecnologies vinculades a la indústria 4.0, seguides per les ciències de la vida (13%) i el mòbil & software (11%). El principal model de negoci per a aquestes empreses és l’ecommerce/marketplace (45% del total), per davant del desenvolupament i manufactura (23%), el software com a servei –SaaS- (22%) i la subscripció (20%).

D’altra banda, segons el Ranking of Europe’s biggest startup hubs in 2017 elaborat per EU-Startups, Barcelona està considerat el tercer hub preferit pels creadors d’start-ups, ja que un 20% dels fundadors europeus la triaria per establir-hi la seva empresa emergent, per darrere de Londres i Berlín, tal com apunta el rànquing Startup Heatmap Europe 2018. Pel que fa al finançament, Barcelona és la quarta ciutat europea per volum d’inversió rebuda en start-ups, segons Atomico.

Barcelona&Catalonia Startup Hub és una plataforma digital que actua com un punt de trobada de les start-ups catalanes amb l’objectiu de posicionar l’ecosistema català al món i impulsar la captació d’inversions. Aquest directori recull empreses d’un màxim de 10 anys de vida, amb models de negoci escalables, repetibles i aplicables en entorns globals, i orientades a un creixement ràpid.

[18/12/2018]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades