19
novembre
2018


Comparteix a les xarxes

  • El sector de les oficines ha estat el principal impulsor d’aquest creixement, amb un 55% del total
  • El segueix el sector industrial i logístic, que ha aconseguit multiplicar per set la inversió captada


Segons dades de l’estudi de la consultora CBRE, la inversió immobiliària a Catalunya va créixer un 38% interanual al final del tercer trimestre, i va assolir els 808 milions d’euros, impulsada pels sectors d’oficines, industrial i hoteler, fonamentalment.

El sector de les oficines ha estat el principal impulsor d’aquest creixement, amb un volum d’inversió de 445 milions d’euros, xifra que representa un 55% del total i que duplica la que es va assolir en el mateix període de 2017, quan es va arribar només als 193 milions.

En aquest sentit, des del mes de gener la demanda dels inversors internacionals ha comportat el creixement de la contractació de superfície d’oficines a Barcelona fins registrar xifres record en els primers nou mesos de l’any. Així, entre juliol i setembre es van contractar més de 100.000 m2, entre els que destaquen el espais flexibles, com els que ofereixen Regus, WeWork, o Utopicus, entre d’altres.

Al sector de les oficines el segueix l’industrial i logístic, que ha aconseguit multiplicar per set la inversió captada el tercer trimestre, amb 163 milions d’euros. Els sectors hoteler i residencial, d’altra banda, van assolir els 111 i 44 milions de euros, el que suposa increments del 62% i del 170%, respectivament.

El sector retail, per la seva banda, va tancar els primers nou mesos de l’any amb uns nivells d’inversió lleugerament superiors als de l’any passat, havent captat con 123 milions d’euros, un 8% més.

Per procedència, l’estudi de CBRE indica, en concret, que el 61% de la inversió immobiliària realitzada a Catalunya aquest 2018 ha vingut de l’estranger, amb els Estats Units i el Regne Unit com a principals inversors, amb un 42% i un 25% de quota de mercat, respectivament.

Malgrat el repunt entre juliol i setembre, la xifra total d’inversió en els nou primers mesos de l’any és de 1.286 milions d’euros, un 29% per sota de la registrada en el mateix període del 2017.

[21/11/2018]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats